Velika pobeda Partizana: Pred crno-belom publikom padaju i najbolji

Crno-beli su dominirali tokom celog meča i sve su sigurniji učesnici u plej-ofu Evrolige

24.03.2023. 22:24
  • Podeli:
Partizan Olimpijakos_Evroliga-641e0611b3953.webp Foto: Evroliga

Partizan krupnim koracima ide ka sigurnom mestu u plej-ofu Evrolige. Pred crno-belom publikom u Beogradu pao je i lider na tabeli grčki Olimijakos - domaćin je slavio sa ubedljivih 90:75 (27:22, 21:12, 12:18, 30:23).

Najefikasniji u ekipi Partizana bio je Džejms Naneli, koji je postigao 19 poena, dok je Kevin Panter dao 17. Dante Egzum je ubacio 13, a Matijas Lesor 12 poena uz 10 skokova. U igru jedino nisu ulazili Tristan Vukčević i Danilo Anđušić

Kod gostiju, najbolji je bio Šekil Mekisik sa 21 poenom, dok je Mustafa Fol ubacio 13.

Olimpijakos je zadržao prvo mesto na tabeli sa 21. pobedom i devet poraza, dok je Partizan šesti sa 17 trijumfa i 13 poraza. 

Meč između Partizana i Olimpijakosa pratio je sa tribina i najbolji srpski teniser Novak Đoković, koji je dobio ovacije navijača domaćeg tima.

Partizan će u narednom, 31., kolu u Beogradu 28. marta igrati sa Barselonom, dok će Olimpijakos dan kasnije na svom terenu dočekati Asvel.

Partizan je otvorio meč serijom 4:0, a uzvratili su gosti za 4:4. U nastavku meča uglavnom se igralo poen za poen, a crno-beli su prvu četvrtinu dobili rezultatom 27:22. Partizan je u 13. minutu prvi put stekao dvocifrenu prednost (34:24). Domaćini su najveću prednost u prvom poluvremenu imali krajem druge četvrtine kada je bilo 48:32, kako je i završeno prvo poluvreme.

Olimpijakos je zaigrao angažovanije na startu treće četvrtine, pa su u 25. minutu serijom 12:2 smanjili prednost Partizana na 50:46. Košarkaši domaćeg tima su odbili nalet Olimpijakosa i u finišu treće četvrtine ponovo su stekli dvocifenu prednost (60:50). Partizan je u poslednji deo meča ušao sa vođstvom od 60:52.

Košarkaši Partizana održavali su visoku prednost u nastavku meča, a u 35. minutu bilo je 73:60 za domaći tim. Crno-beli su tri minuta pre kraja meča poveli sa 83:66, a onda su mirno meč priveli kraju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()