Pol Pirs: Jokić ispunjava sve kriterijume koji vrište da je on MVP

Kad pogledam svoje kandidate za najkorisnijeg igrača, Jokić od svih radi najviše sa najmanje kapaciteta, kaže bivši NBA igrač

24.03.2023. 16:30
  • Podeli:
Pol Pirs-641dba6a8a50e.webp Foto: Profimedia

Bivši NBA šampion Pol Pirs izjavio je da Nikola Jokić ispunjava sve kriterijume za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Srpski centar Nikola Jokić i ove sezone igra odlično sa 25 poena, 12 skokova i 10 asistencija po meču, dok je njegov Denver prvi na tabeli Zapadne konferencije.

"Bar 65 odigranih utakmica i uticaj na igru. Statistika, timski skor i kako se tim snalazi bez njega na terenu. Naravno, da je ekipa na prva dva mesta u konferenciji. To je za mene MVP, igrač koji najviše vredi. Najbolji igrač nije isto što i onaj koji najviše vredi. Uticaj, konstantnost i timski uspeh. Svi ti kriterijumi "vrište" ime Nikola Jokić. Moji glavni kandidati su Jokić, Embid i Janis. Kad pogledam, Jokić od svih njih radi najviše sa najmanje kapaciteta. On nema drugog ol-stara. Embid je najbolji strelac, ali ima Džejmsa Hardena. Janis ima Holideja i Midltona. Ko je Denveru drugi najbolji? Mari, Porter Džunior, Gordon? Ne znamo da li su ol-star igrači", zaključio je Pirs.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()