Nedović za UNU: Kada sam na zagrevanju video naše navijače, laknulo mi je

Nemanja Nedović bio je heroj nedavno odigranog večitog derbija u okviru Evrolige

Autor: Maša Vuković
11.12.2022. 16:27
  • Podeli:

Derbi je završen, istorija ispisana. Ne samo zato što je u pitanju prvi večiti derbi u Evroligi, već i zato što je posle mnogo vremena u fokusu bila isključivo košarka, a ne dešavanja na tribinama. 

Zvezda je slavila i to drugi put ove sezone, a heroj je Nemanja Nedović, čija će trojka za pobedu da se prepričava i mnogo posle ovog teksta. I čini se kao da je ceo meč stao u taj poslednji šut.

"Nismo imali vremena da nacrtamo akciju, nismo znali šta će se desiti, više je bila Lukina kreacija i čim smo videla da je lopta kod njega mi smo se pozicionirali i Luka je pogledao u ćošak pre nego što mi je dodao i ja sam znao i bio sam spreman. Šut poslednji je ušao i ostalo je istorija“, kaže Nedović. 

Samopouzdanje je nešto što je posebno u vezi sa srpskim reprezentativcem, međutim da li se čovek sa tim rađa ili ono dolazi vremenom?

"Stiče se. Mislim da sam sa iskustvom, što sam stariji da sam više napredovao. Moram da imam kratku memoriju, kad promašim, da uzmem dobar šut. Jer već sledeći napad mogu da budem u istoj situaciji, lopta dosta ide kroz moje ruke. Ja sam nešto i razmišljao, ja sam imao tri otvorena šuta, generalno ih nemam toliko. Ja da sam dao dva od ta tri u prvoj četvrtini, mi bismo bili u egalu. Nisam se demotivisao, nastavio sam da šutiram i probijam pre svega. Mislim da ljudi zaboravljaju da sam dao 20 poena. Mi imamo momke koji su najbolji u odbrani, Lazić i Lazarević. Trojka je došla kao nagrada“, govori on. 

Poslata je slika za primer u Evropu, skoro 20.000 navijača ispratilo je ovaj susret u Areni.

"Zaista moram da pohvalim i organizaciju utakmice i navijače Partizana. Sve je bilo u granicama normale. Bilo je vređanja i svega, ali nijedna stvar nije bačena na teren, mi smo celu utakmicu bili bez zaštite iza nas i nije nas pogodio nijedan novčić. Naši navijači mislim da su bili izuzetni, bilo je uživanje igrati u toj atmosferi. Pokazali smo da možemo", govori Nedović i dodaje da su se igrači zahvaljujući maloj, ali važnoj grupi "delija" osetili kao da nisu sami u grotlu crno-belih pristalica.

"Mnogo su nam pomogli naši navijači. Kad sam izašao na zagrevanje, kad sam ih video nekako mi je laknulo i bez obzira što je tu bilo 18.000 navijača Partizana, u svakom trenutku sam ih čuo. Bili su glasni i dali su maksimum, pevali su bukvalno 40 minuta i drago mi je što su srećni napustili Arenu“, ističe košarkaš za UNU.

Luka ili Nemanja, ko je vođa ekipe? 

"Duško Ivanović je lider. Mi odrađujemo šta on traži od nas. Jedan dan će iskočiti Luka, nekad ja, danas je Ben. Mi smo normalni momci“, zaključuje Nedović. 

 

  


 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()