Mirotić za UNU: Svi bi želeli publiku kao što imaju Zvezda i Partizan, ali to je nemoguće

Svaki igrač u nekom trenutku sanja da ode u NBA ligu, ali ona nije za svakoga, smatra kapiten Barselone

28.03.2023. 13:12
  • Podeli:
Nikola Mirotić-6422bbba19fa9.webp Foto: Profimedia

U sportu spomen imena Barselona uvek budi neke veće emocije i asocira na veličinu, moć, vrhunski rezultat, atraktivnu igru, ali i na igrače koje bi svako poželeo da ima u svom timu. 

Jedan od takvih velikana katalonskog kluba je i Nikola Mirotić. Sa kapitenskom trakom oko ruke, predstavljajući tu moćnu Barselonu, stigao je u Beograd, na evroligaški megdan sa Partizanom, možda i nesvestan koliko ga javnost u Srbiji ceni i voli. 

Na parketu je očekivano "nesimpatični" rival, ali u stvarnom životu je mnogo puta dokazao koliki je čovek. I to publika u Beogradu kod njega odavno poštuje.   

U razgovoru za UNU Mirotić nije želeo da govori o "eventualnom igranju za reprezentaciju Srbije i medijskim najavama koje su učestale u poslednje vreme", ali je rado izneo utiske o gostovanju u Beogradu, publici, atmosferi, Crvenoj zvezdi i Partizanu u Evroligi...

"Igrati u Beogradu je neopisiv doživljaj za svakog igrača. Nije lako pored svih emocija koje sportista doživi pred publikom kakva je ova ovde, ali je velika motivacija i izazov. Svi bi želeli da imaju navijače kao što imaju Zvezda i Partizan, ali to je nemoguće jer drugi nemaju kulturu koju mi imamo", rekao je na početku razgovora za UNU Nikola Mirotić.

Barselona je u Beograd stigla na krilima pobede protiv Panatinakosa, u Atini. Na tom "vrućem" terenu u OAKA areni najbolji igrač meča bio je upravo naš sagovornik. 

Prema Mirotićevim tvrdnjama osećaj igranja za Barselonu, i kad ide i kad ne ide, je uvek isti: 

"Divan. Predstavljati jedan od najvećih klubova na svetu i biti kapiten ekipe je istovremeno i velika odgovornost i velika čast". 

Zvezda i Partizan su neophodni Evroligi

I dok su igrači Barselone navikli da igraju u plej-ofu Evrolige, Partizana u takmičenju dugo nije bilo, a njegov plasman u eliminacionu fazu, odnosno borbu za Fajnal for, je prava retkost i ogroman uspeh. 

"Bez obzira na to kako bude ove sezone želim da istaknem da se nadam da će i Zvezda i Partizan dugo godina biti u Evroligi. Oni to zaslužuju i evropskoj košarci je njihovo prisustvo neophodno", smatra sada već iskusni košarkaš. 

Nikola Mirotić se kao mladi igrač kalio u Real Madridu i sanjao je da zaigra u njegovom seniorskom timu. Ispunio je svoj prvi košarkaški san, a kasnije je ostvarivao i ostale, koji su nailazili s godinama: 

"Svaki igrač u nekom trenutku sanja da ode u NBA ligu. I moj je jedan bio takav, iako sada mislim da ostvarenje tog sna nije za svakoga najbolja opcija". 
 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()