Milutinov se rastao sa CSKA, ima šanse da se ponovo sastane sa Olimpijakosom

Teško je reći doviđenja svim sjajnim saigračima, prijateljima i navijačima koje sam upoznao u Moskvi, rekao je srpski centar

30.05.2023. 13:28
  • Podeli:
Nikola Milutinov-63f899987e098.webp Foto: Profimedia

Srpski košarkaški reprezentativac Nikola Milutinov (28) nije više član CSKA iz Moskve, saopštio je ruski klub.

Milutinov je u CSKA stigao 2020. godine iz Olimpijakosa, a pre toga je igrao za Partizan i Hemofarm. Srpski košarkaš je za CSKA odigrao 119 utakmica, a prosečno je postizao 12,2 poena, 8,6 skokova, 1,3 asistencije i 0,6 blokada po meču. On je tokom prethodne tri sezone u moskovskom klubu imao dosta problema sa povredama.

Mediji su i pre ove vesti počeli sa špekulišu sa imenom novog kluba srpskog centra, a najkonkretniji podaci vrete se oko crveno-belih iz Atine. Međutim, kad se pomenula plata menadžer igrača Marko Jelić "slatko se nasmejao".

U saopštenju CSKA se navodi da je Milutinov najkorisniji igrač u istoriji kluba, sa prosečnim indeksom korisnosti 22,2.

"Teško je reći doviđenja svim sjajnim saigračima, prijateljima i navijačima koje sam upoznao u Moskvi. Uživao sam u svakom minutu boravka i igranja. Bila je velika čast igrati za tako veliki i istorijski klub. Ali vreme je da krenem dalje. Želim svima sve najbolje i puno sreće. Siguran sam da će se CSKA vratiti na vrh Evrope i da ćemo se opet videti", rekao je Milutinov, preneo je zvanični sajt CSKA.

Milutinov je sa moskovskim klubom 2021. godine osvojio titulu u VTB ligi, a ove godine je proglašen za najkorisnijeg igrača takmičenja (MVP).

"Milutinov je jedan od tri najbolja centra u Evroligi. Pre godinu dana imao je priliku da ode u jedan od evroligaških klubova, ali me je odlučio da ostane i da pomogne ekipi da povrati titulu. Nažalost, nije uspeo, ali to ni na koji način nije povezano sa njegovom posvećenošću. U najtežem trenutku pokazao je klupski patriotizam i želju da u svakom meču uđe na teren iako je bio povređen. Nemoguće je zameniti igrača sa takvim skupom košarkaških kvaliteta, ali takav je život", rekao je predsednik CSKA Andrej Vatutin.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()