Meloun o pričama na temu MVP: Jokića ništa nije promenilo i ne zaslužuje ružne priče

Ne kritikujte ih, nemojte da ih rušite. Izgradimo ih sve i ko god pobedi dobro je za njega, kaže trener Denvera

23.03.2023. 11:44
  • Podeli:
Majk Meloun-641c2d50618da.webp Foto: Profimedia

Predvođeni Nikolom Jokićem, koji je ostvario dabl-dabl učinak od 31 poen i 12 skokova, košarkaši Denvera su na gostovanju u Vašingtonu pobedili sa 118:104.

Iskoristili su Nagetsi dva uzastopna poraza Sakramenta, pa novom pobedom, ponovo ostali usamljeni na vrhu Zapadne konferencije. Denveru slede dve vrlo važne utakmice, i to na domaćem parketu, 26. marta protiv Milvokija, pa 28. marta protiv Filadelfije. Biće to bitni mečevi zbog MVP duela, protiv Janisa Adetokumba i Džoela Embida.

Posle meča u Vašingtonu o toj debati govorio je trener Nagetsa, Majk Meloun, ne preterano zadovoljan odnosnom javnosti prema igračima koji se stavljaju u trku za najkorisnijeg igrača lige.

"Mislim da se ove godine priča oko MVP gadno okrenula, što je odvratilo mnoge ljude, uključujući i Nikolu. Mnogo momaka može da osvoji MVP nagradu ove godine, ima mnogo sjajnih kandidata kao što su Džoel Embid, Luka Dončić, Džejson Tejtum, čije god ime da stavite na listu... Oni svi to zaslužuju", počeo je Meloun i nastavio o problemima:

"Ali šta se dešava danas? U današnjem društvu svi, kao u vremenu kada sam bio trener na koledžu, negativno ocenjuju sve. To nije promocija mojih igrača, to je rušenje bilo kog drugog momka. Smešno je".

Kako ističe trener Denvera, činjenica da se u ligi nalazi veliki broj kvalitetnih igrača trebalo bi da raduje sve koji vole košarku, ali se čini da je situacija ipak obrnuta.

"Košarka je danas, kako je rekao Adam Silver, u odličnoj poziciji, liga je u odličnoj poziciji. Imamo sjajne igrače, proslavimo to. Ne kritikujte ih, nemojte da ih rušite. Izgradimo ih sve i ko god pobedi dobro je za njega. To je jedna stvar koja je ove godine razočarala u vezi MVP razgovora. Sve te stvari su postale ružne i gadne".

Posebne su bile Melounove reči o Jokiću.

"Jokić je jedinstven, uz sav uspeh, slavu... Iz moje perspektive, a s njim sam od prvog dana, Nikola se nikad nije promenio. I znate kakav je to raritet, kad je neko MVP, kad potpiše najveći ugovor u NBA istoriji... To menja mnogo ljudi, a on nije takav, on je nesebičan, njega uznemiruje sva ta pažnja dobija", rekao je Meloun.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()