Maljković: Ne možemo još da igramo 40 minuta na istom nivou

U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, bez kalkulacija, rekla je posle poraza selektorka Srbije

25.09.2022. 14:59
  • Podeli:
Marina Maljković_FIBA-1663832712560.webp Foto: FIBA

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je da će naša selekcija ići na pobede u naredna dva meča na Svetskom prvenstvu u Australiji.

Srbija je poražena od selekcije Australije 69:54 u meču 3. kola grupe B na SP u Sidneju.

"Imali smo nekoliko sjajnih momenata, ali i dosta grešaka. Očigledno da još nismo dosegli nivo kada možemo da igramo na istom nivou svih 40 minuta i da radimo ono što najbolje radimo. U naredna dva meča moramo to mnogo bolje. Bili smo svesni da će Australija biti posebno motivisana zbog poraza na turniru u Beogradu, baš kao što je bila i Kanada koju smo pobedili u prvom kolu na Olimpijskim igrama u Tokiju. Na to je tim bio spreman", rekla je Maljkovićeva.

Srbija će u ponedeljak igrati protiv selekcije Malija, a u poslednjem kolu grupe B u utorak će se sastati sa Francuskom.

"U svaki meč ulazimo sa željom da pobedimo, bez ikakvih kalkulacija. Tako je bilo sada, tako će biti uvek i u naredna dva meča. Na ovom SP je izuzetan kvalitet košarke. Žao mi je samo zbog toga što je SP došlo posle napornih sezona, posebno za devojke iz WNBA, pa ne možemo da ih vidimo u najboljem izdanju. Organizacija SP je savršena, ne možemo ni na šta da se žalimo", dodala je selektorka Srbije.

Čađo: Veoma sam tužna zbog poraza

Srpska košarkašica Saša Čađo je rekla da ne želi da traži izgovore posle poraza od Australije.

"Veoma sam tužna, jer smo izgubili, ali pokušale smo da uradimo nabolje što smo mogle u ovom trenutku. Imali smo jasan plan koji nam je Marina Maljković dala, ali ispoštovali smo ga samo u pojedinim momentima. Iako je ovaj tim nov, neki kažu i mlad, ne želim da tražim izgovore. Moramo da nastavimo da se borimo i radimo ono što nam se kaže. I pored ovog poraza, sigurna sam da će ovaj tim u budućnosti, ako ne i sada, sa nama se nikad ne zna, da pravi velike rezultate", izjavila je Čađo.

Srbija posle tri kola na SP ima jednu pobedu i dva poraza.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()