Jokić otkrio koga bi spasao u slučaju apokalipse i da li će igrati na SP

Medijsku pažnju i status zvezde ne volim, sve ostalo je u redu, rekao je centar Denvera

19.02.2023. 11:50
  • Podeli:
Nikola Jokić i Luka Dončić-63f1f767bf21c.webp Foto: AP Photo/Rick Bowmer/Tanjug

Košarkaš Denvera i reprezentativac Srbije Nikola Jokić ovog vikenda je izložen pitanjima medija sa svih strana. Razlog tome je Ol star vikend NBA lige u Solt Lejk sitiju gde su se okupila najveća imena američke košarke kako bi učestvovala na tradicionalnom događaju sezone. 

Centar Nagetsa je, u jednom od razgovora, posebno naglasio da mu smeta svakodnevna pažnja medija i prepoznatljivost na svakom koraku.

"Govorimo iste stvari skoro svakog dana. Dosađujemo ljudima sa istim odgovorima. Ako kažeš nešto jednom nedeljno ili dvaput mesečno, to je dovoljno", smatra Jokić.

Srpski košarkaš je rekao da ne voli da ima status zvezde:

"Medijsku pažnju i status zvezde ne volim, sve ostalo je u redu".

Jokić je naveo da ne može da vodi normalan život pošto ga svi prepoznaju na ulici.

"Svi te prepoznaju na ulici. Ne možeš da vodiš normalan život. Postavlja te u poziciju da budeš nešto što nisi. Neki to vole, neki žive sa tim. To je do osobe. Ja ne volim", istakao je Jokić.

On je odgovorio i na pitanje novinara kog bi saigrača spasao ako bi došlo do apokalipse.

"Vlatka Čančara. On je pre svega jedan od mojih najboljih prijatelja. I možda Arona Gordona, koristili bismo njegovu snagu ako treba nešto da se nosi, ako treba da uhvatimo neku životinju da pojedemo ili tako nešto", rekao je košarkaš Denvera.

Odnos snaga na Balkanu i igra za reprezentaciju

Novinare je zanimao Jokićev osećaj kada igra u dresu Srbije i kada igra plej-of NBA.

"Atmosfera je posebna kad igraš za nacionalni tim. To je drugačije. Nije uporedivo sa plej-ofom. Imate emocije kada igrate za reprezentaciju. Osećaš to, to je nešto tvoje i ne želiš da odstupiš. Prošlo leto je bilo vrlo lepo leto za mene. Nismo uspeli da ostvarimo rezultat na EP, nismo pobedili i otišli tamo gde smo želeli. Ali, momci, osećaj što sam u reprezentaciji sa momcima je poseban. Zaista imamo odličnu grupu momaka. Zaista sam bio srećan što sam proveo leto u reprezentaciji", rekao je iskreno Nikola Jokić.

Usledilo je pitanje kako Srbija, Slovenija i Grčka, sa Jokićem, Lukom Dončićem i Janisom, nisu uspele da dođu do medalje na Evropskom prvenstvu.

"Jedna, da  kažem, zvezda ne čini da osvojiš takmičenje. Malo je drugačija košarka se igra u Evropi. zato je košarka lep sport. jer najbolji tim na papiru ne osvaja prvenstva".

A da li će Nikola igrati za Srbiju ako izbori plasman na Svetsko prvenstvo?

"Videćemo od sezone, povreda. Zavisi od toga. Zaista je sada teško reći, ne znam, videćemo", odgovrio je Jokić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()