Ispisao istoriju: Jokić postigao 100. tripl-dabl

Postao je šesti igrač u istoriji sa takvim učinkom

01.03.2023. 09:57
  • Podeli:
Nikola Jokić_Eric Christian Smith AP Tanjug-63ff062d5b46f.webp Foto: Eric Christian Smith / AP / Tanjug

Nikola Jokić je u pobedi Denvera protiv Hjustona 133:112 stigao do jubilarnog 100. tripl-dabla od kada igra u NBA ligi.

Naš centar je postigao 14 poena, uhvatio 11 skokova i podelio deset asistencija, i tako ostvario 24. tripl-dabl u sezoni, a 100. tripl-dabl u karijeri. Tako je postao šesti igrač sa najmanje 100 tripl-dablova u karijeri.

Za svega 27 minuta uz odmor tokom cele četvrte četvrtine Nikola je ostvario ono što je do ovog meča uradilo svega šest igrača u istoriji NBA lige, a za to su svakako zaslužni i njegovi saigrači koji su bili fantastični.

Džamal Marej postigao je 32 poena uz šest asistencija, dok je efikasan meč odigrao i Majkl Porter mlađi koji je meč završio sa 17 poena uz sjajnih 7/11 iz igre. Dvocifreni su u dresu Nagetsa bili još Braun (15), Koldvel Poup (14) i Eron Gordon (11), dok je na drugoj strani Ison ubacio 17 zajedno sa Džejlenom Grinom.

Denver je već u prvoj deonici stekao velikih 17 poena prednosti, a iako su u drugoj četvrtini igrači Hjustona smanjili na jednocifren zaostatak, početkom drugog poluvremena je bilo 26 razlike i sve je bilo rešeno.

Ubrzo potom Jokić je i zvanično ostvario istorijski tripl-dabl, nakon čega je napustio teren i odmarao do kraja meča.

Denver Nagetsi su trenutno lideri Zapada, dok Hjuston Roketski zauzimaju začelje tabele u istoj konferenciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()