Evroliga: Teodosić suspendovan zbog napada na sudiju

Plejmejker Virtusa neće biti u timu na gostovanjima u Beogradu i Atini

30.11.2022. 12:22
  • Podeli:
Miloš Teodosić-63873cfa6507c.webp Foto: Profimedia

Disciplinska komisija Evrolige suspendovala je košarkaša Virtusa iz Bolonje Miloša Teodosića na dve utakmice, saopšteno je u četvrtak.

U saopštenju se navodi da je "Teodosić suspendovan zbog toga što je pokazao nepoštovanje prema sudijama na utakmici protiv Efesa čime je prekršio član 29.2.i Disciplinskog kodeksa Evrolige".

Virtus na ovu odluku ima pravo žalbe u narednih 10 dana.

Teodosić će propustiti mečeve Virtusa protiv Crvene zvezde u petak, kao i duel sa Olimpijakos u Atini, koji je na programu devetog decembra. 

Teodosić je isključen na meču sa Efesom, koja je odigrana prošle nedelje u 10. kolu Evrolige. Srpski košarkaš se prethodno žalio španskom arbitru Emiliju Perezu pošto mu je dosuđen faul. Teodosić je zatim dobio tehničku grešku, posle čega je usledila burna reakcija srpskog košarkaša. On se uneo u lice sudiji Davoru Javoru zbog čega je isključen, potom je želeo i da se obračuna sa slovenačkim arbitrom, ali su ostali košarkaši Virtusa sprečili veći incident.

Efes je na ovom meču pobedio Virtus 85:80.

Utakmica 11. kola Evrolige između Crvene zvezde i Virtusa biće odigrana u petak od 18 sati u Beogradu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()