Dončić prvi put u NBA karijeri bez poena na meču

Povreda zbog koje je morao da napusti igru koštala ga je gubitka uloge vodećeg stelca NBA lige

27.01.2023. 09:12
  • Podeli:
Luka Dončić-63be77c431759.webp Foto: Profimedia

Luka Dončić se povredio noćas četvrtom minuti utakmice Dalas Maveriksa u Feniksu i prvi put u NBA karijeri završio meč bez poena.

Pre povrede stigao je samo da promaši dva šuta i uhvatiti jedan skok. Uprkos tome, Dalas je uspeo da pobedi Sanse 99:95.

Slovenac se povredio tako što je nagazio na stopalo protivničkog igrača posle čega je odmah otišao u svlačionicu.

Dijagnostifikovano mu je istegnuće zgloba, ali prvi pregled je pokazao da nema značajnih oštećenja, što znači da ne bi trebalo dugo odsustvovati sa terena.

Ovu utakmicu Dončić nije mogao da završi, što ga je koštalo gubitka uloge vodećeg stelca NBA lige jer mu je prosek pao sa 33.8 na 33.0 poena, pa ga je na vrhu preskočio Joel Embid (33.4).

Bek Dalasa izabran je i u startnu postavu tima Zapada na predstojećem Ol star vikendu (18. i 19. februar)

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()