Divac: Košarkaši Srbije imaju kvalitet za dobar rezultat na Svetskom prvenstvu

'Svi navijamo za Nikolu. Držimo mu palčeve i nadamo se da će nas pre svega zbog sebe, a i nas, obradovati', rekao je Divac o velikom finalu NBA lige

31.05.2023. 15:38
  • Podeli:
Vlade Divac_Bogdan Bogdanović_Foto Tanjug_Zoran Žestić-64774c52b892d.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Legendarni srpski košarkaš Vlade Divac veruje da reprezentacija Srbije ima kvalitet da ostvari dobar rezultat na predstojećem Svetskom prvenstvu, koje će od 25. avgusta do 10. septembra biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima. Srbija će na prvenstvu igrati u grupi B sa Južnim Sudanom, Kinom i Portorikom.

"Mislim da imamo dobru ekipu, nadam se da će svi pre svega da budu zdravi. Verujem da imaju kvalitet da nas obraduju kao što su to i ranije činili", rekao je Divac.

On je istakao da će u velikom finalu NBA lige navijati za Denver i Nikolu Jokića. Košarkaši Denvera će se u finalu sastati sa Majamijem.

"Svi navijamo za Nikolu, imao sam prilike nekoliko puta da ga gledam uživo u ovogodišnjem plej-ofu. Držimo mu palčeve i nadamo se da će nas pre svega zbog sebe, a i nas, obradovati", dodao je nekadašnji srpski košarkaš.

Divac, aktuelni reprezentivac Srbije Bogdan Bogdanović, američka košarkašica Taž Mekvilijams i košarkaš Ajzea Ostin, u društvu ambasadora Sjedinjenih Američkih Država Kristofera Hila, posetili su danas školu "20. oktobar" na Novom Beogradu i družili se sa školarcima.

Događaj pod nazivom "Malim koracima do velikih zvezda" organizovali su ambasada SAD u Beogradu i Fondacija "Ana i Vlade Divac", povodom obeležavanja jubileja 100 godina košarke u Srbiji.

"Sto godina je dug period. Ja sam srednja generacija, a imamo i mlađe i starije generacije. Nažalost zaboravili smo na neke starije generacije. Moramo da zahvalimo njima na svemu što su uradili 60-ih, 70-ih godina prošlog veka. Promovisali su ovaj sport u svetu i bili jedna od najboljih nacija u ovom sportu. Nadam se da će i ove mlađe generacije krenuti istim putem i doneti nam medalje, kao što su to radile generacije pre njih", zaključio je Divac.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()