Četvrtfinale SP na vidiku: Srbija srušila olimpijskog vicešampiona

Podmlađena ženska košarkaška reprezentacija Srbije stigla do prve prve pobede na Mundobasketu

23.09.2022. 08:56
  • Podeli:
Tina Krajišnik_FIBA-1663909707834.webp Foto: FIBA

Košarkašice Srbije ostvarile su zlata vrednu pobedu na Mundobasketu kojom su otškrinule vrata četvrtfinala.

One su, nakon poraza protiv Kanade na premijeri Svetskog prvenstva u Sidneju, napravile podvig pošto su na srušile olimpijskog vicešampiona, Japan -  69:64 (24:9, 14:25, 16:12, 15:18).

Tim Marine Maljković je, baš kao i prvog dana, imao lošu drugu četvrtinu. Izgubile su je sa 11 poena... Ali je bilo dobro to što su utakmicu počele odlično i već za 10 minuta napravile razliku koja je "ublažila" kasniji pad u igri i ostavila ih u trci ka cilju - trijumfu.  

U trećoj dionici su uspele da stabilizuju igru, nakon čega su, uz manje probleme, sačuvale prednost i stigle do prvenca koji će im mnogo značiti u nastavku takmičenja, kako bodovno, tako i psihološki.

Jer, ne treba zaboraviti da prvak Evrope u Sidneju nastupa sa podmlađenim sastavom, da u odnosu na prethodno leto nema pet vrlo važnih igračica i da će biti potrebno vreme da stvari legnu na svoje mesto.

Ono što hrabri jeste da su košarkašice Srbije igrale timski, sve su preuzimale odgovornost, a to se najbolje vidi iz liste strelaca. Tako je Jovana Nogić postigla 13 poena, devet skokova i dve asistencije. Pratile su je Kristina Topuzović i Ivon Anderson sa po 12, Ivana Raca imala je 11 poena, uz sedam skokova, dok je Tina Krajišnik ubacila 10 pogodaka, uz šest uhvaćenih lopti.

Kod Japanki je najefikasnija bila Maki Takada sa 15 poena.

Srbija u petak odmara, a u nedjelju na megdan ide domaćoj Australiji (10 časova).

Standings provided by SofaScore
Standings provided by SofaScore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()