Bogdanović: Željkov uticaj na mene je bio ogroman, Micić ima nivo za NBA

Pratim Evroligu, gledam dosta utakmica kad god mogu, posebno Partizan i Fenerbahče, to su moja dva tima, rekao je NBA košarkaš

30.01.2023. 10:56
  • Podeli:
Bogdan Bogdanović-638f047599272.webp Foto: AP Photo/Hakim Wright Sr./Tanjug

Bogdan Bogdanović (30) je jedan od mnogih projekata koji su proizašli iz bogate i slavne srpske škole, iskovane u Partizanu, ukalupljen prvo u turski Fenerbahče, pa potom nešto dalje u Sakramento Kingse, odnosno Atlanta Hoks, najava je španskog novinara za reprezentativca Srbije sa kojim su razgovarali o Evroligi, NBA ligi, voljenim klubovima i igračima... 

Janis Adetokumbo rekao da umire od želje da Bogdanovića ima pored sebe i da je insistirao na tome, međutim to se nije dogodilo jer ga je Milvoki "predao" Atlanti.

"Iskreno, ne razmišljam mnogo o tome jer se na prošlost ne može uticati. Osećam se veoma dobro u ovom trenutku svoje karijere. Svaka godina je drugačiji izazov, različite prilike i motivacije. Osećam se dobro i srećan sam što svakim danom napredujem“, kaže za "Mundo deportivo" Bogdan Bogdanović koji je po povratku iz ozbiljne povrede u dresu Huksa beležio 15 poena, 3,4 skoka i 3 asistencije za 30 minuta uz zapaženih 36,5% u trojkama pokazujući svestranost 

Bogdanović je igrač koji je skrenuo i pažnju Grega Popovića na sebe.

"On urođeno razume igru. Stvoren je za nju, bilo da je u pitanju šut ili asistiranje. Razume sa kim igra, šta je dobar potez, šta nije, kako da igra sa saigračima, ima veoma visok košarkaški koeficient inteligencije. Pored toga, ima dobre veštine, rukuje loptom, dodaje, šutira. On se ne plaši NBA lige“, rekao je Popović u izjavama koje je prikupio portal En-Bi-Si Sports, u sezoni 17-18. 

Ono što je Popović za američku košarku to je Željko Obradović za evropsku. Bogdanović ne zaboravlja uticaj svog učitelja na njegovu karijeru. Njegove reči zvuče kao topao zagrljaj iz daljine.

"Željkov uticaj na mene je bio ogroman. Od njega sam mnogo naučio, on je jedan od najboljih trenera na svetu i fantastičan mentor. Naučio me je da budem profesionalac i kako da učinim saigrače boljim. Osećam se blagosloveno i srećno što sam sa njim podelio deo karijere. Osvajanje Evrolige sa njim je svakako bio jedan od najsjajnijih trenutaka u mojoj karijeri", ističe Bogdanović.

Srpski igrač je šest godina u NBA ligi, ali nikada nije zaboravio mesta na kojima je bio i svoje poreklo. Ističe da prati igre "svog" Fenerbahčea i Partizana u Evroligi. 

"Pratim Evroligu, gledam dosta utakmica kad god mogu, posebno Partizan i Fenerbahče, to su moja dva tima. Nadam se da će se Bjelica vratiti, biće im bolje sa njim", ističe Bogdan Bogdanović, koji se ne odvaja od televizije da gleda dešavanja u Evropi.

Dotakli su se u razogovoru sa Bogdanovićem i mogućnosti Vasilija Micića, koji je nosilac igre Efesa sa pravom prečeg odlaska u NBA ligu.

"Mogao bi da dođe u NBA ligu, ima mesta za njega. Takođe morate imati finansijsku motivaciju, motivaciju da dođete ovde. On je tamo broj jedan, ali teško je napraviti korak dalje u karijeri. Ali naravno da ima kvalitet da igra u NBA“, ističe o svom sunarodniku i prijatelju Bogdanoviću.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()