Ulaznice za Hrvatska – Japan nisu za svačiji džep, ali Vatreni će imati veliku podršku

Susret osmine finale igra se u ponedeljak u 16 sati na stadionu Al Janoub

Autor: Marin Šarec
04.12.2022. 12:14
  • Podeli:
Hrvatski navijaci_Goran Stanzl_Pixsell-638b02f82b156.webp Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Treći put u istoriji Hrvatska se plasirala u osminu finala svetskog prvenstva u fudbalu. Svi dobro znamo šta se događalo u prethodna dva slučaja, 1998. godine u Francuskoj Vatreni su osvojili istorijsko treće mesto, a pre četiri godine u Rusiji napravili su korak dalje i uzeli srebro. Dakle, po putu kojim su krenuli i verovanjima u čuda u Katru bi po tom obrascu mogli da naprave nešto još veće. 

Naravno, ne moraju reprezentativci Hrvatske da napravi ništa više od do sada ostvarenog na SP. Pre polaska cilj im je bio da prođu grupu i to su uspeli. Sve preko toga dodatni je bonus, za koji Hrvatska ima kvalitete, znanja i iskustva.

Medalje iz 1998. i 2018. godine nisu slučajnost jer kvalitet dve generacije nije sporan, ali iz konteksta veličine države, životnog standarda, brojnosti baze fudbalera, finansijske stabilnosti i uslova za rad, Hrvatska u fudbalu čini čuda. I zaslužuje maksimalno poštovanje celog sveta. 

Podatak da je Hrvatska uz Nemačku i Francusku treća evropska reprezentacija koja ima dve medalje sa SP u poslednjih 25 godina dokazuje da pripada uglednom društvu.

Hrvatskoj na putu ka novom uspehu stoji Japan, u ponedeljak u 16 sati na stadionu Al Janoub u Katru. Prvi je to ne-evropski protivnik Vatrenih u nokaut fazi nekog SP, 1998. godine igrala je protiv Rumunije, Nemačke, Francuske i Holandije koju su pobedili u duelu za treće mesto. 

Pre četiri godine protivnici su redom bili Danska, Rusija, Engleska pa u finalu Francuska. Jasno je da su Japanci veća nepoznanica od evropskih selekcija, ali do ponedeljka će Zlatko Dalić i njegov stručni štab znati sve o reprezentaciji koja je u grupi nadigrala Nemačku i Španiju.

Pogled u budućnost koji može da se dozvoli je da bi u slučaju pobede Hrvatska u četvrtfinalu igrala protiv pobednika na meču Brazil i Južna Koreja. Zna se i kada, u petak 9. decembra u 16 sati.

Međutim, za sada se svi zadržavaju na Japanu protiv kog Hrvatska morati odigrati najbolju utakmicu na SP. Trebaće joj podrška s tribina, a cene ulaznice debelo premašuju standard navijača koji dolaze iz Hrvatske. 

HNS je objavio da je kupovina  moguća samo putem interneta, a navijačima su dostupne ulaznice za sve utakmice nokaut faze takmičenja. U slučaju da Hrvatska ne prođe u iduću fazu takmičenja onim navijačima koji kupe ulaznice za četvrtfinale, polufinale ili finale, novac će biti vraćen.

Najjeftinija ulaznica za utakmicu s Japanom pripada trećoj kategoriji te iznosi 789,70 kuna (104,81 evro). Druga kategorija košta 1685,40 kuna (223,69 evra), a najskuplje su ulaznice prve kategorije i koštaju 2247,20 kuna (298,25 evra). Nije jeftino, ali nema sumnje da će Hrvatska imati značajnu podršku s tribina Al Janouba.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()