Ugasila se nada Irana, Pulišić pogurao SAD do osmine finala

Jedini strelac na meču drugo poluvreme je ostao u svlačionici gde mu je ukazana lekarska pomoć

29.11.2022. 21:21
  • Podeli:
SAD Iran gol-1669752073740.webp Foto: AP Photo/Luca Bruno/Tanjug

Fudbalska reprezenetacija SAD je, sa jednim golom, savaldala selekciju Irana u 3. kolu Svetskog prvenstva - 1:0. Ovom pobedom Amerikanci su na svoj konto dodali još tri boda i obezbedili drugo mesto na tabeli koje ih je odvelo u osminu finala Mundijala. Sledeći protivnik biće im Holandija.

Druga ekipa, iz grupe B, koja je otišla dalje je reprezentacija Engleske, koja je posle pobede nad Velsom ostala kao prvoplasirana na tabeli.

Ako se izuzme prilika Irana, u 6. minutu meča, posle izvedenog auta ostatak utakmice pripao je reprezenetaciji SAD. Konstanto su napadali, dolazili u prilike, pretili protivniku i dominirali u napadu. 

Isplatilo im se, već, u prvom poluvremenu. 

Kristijan Pulišić je dao gol u 39. minutu i doneo timu SAD vođstvo od 1:0. Kreativnost ove akcije počela je centaršutom sa 25 metara, lopta je doletela na desnu stativu, koju je igrač dodao Pulišiću na petercu i ovaj je zatresao mrežu Irana i tom prilikom se zakucao sa golmanom Alirezom Bajranvandom. 

Napadača Čelsija ostao je da leži i požalio se da mu nije dobro, pa su lekari ušli i ošamućenog ga izveli sa terena. Izgleda da je Pašalić dobio jak udarac, kolenom, u međunožje pa je neprijatnost, verovatno, bila teško izdržljiva. Međutim, vratio se Pulišić da odigra bar do kraja poluvremena, koje je sudija produžio pet minuta.

Igrao se i sedmi minut nadoknade kada je Vea primio loptu u trku i savladao golmana Irana, ali je Amerikanac bio kolenom u ofsajdu pa je gol poništen.

SAD je imao devet udaraca na gol, dok Iranci ne mogu da se pohvale ni sa jednim. 

Ekipe su se odmorile i vratile na teren ofanzivnije, samo što u timu SAD nije bilo Kristijana Pulišića koji je ipak ostao u svlačionici. 

Korneri za SAD su se nizali, ali pretnje po gol Irana nije bilo. Sa druge strane fudbaleri Irana su imale prvi šut u okvir gola u 52. minutu, ali bez srećne završnice.

Bili su uporni Iranci. Nadali su se da će tradicija da se nastavi i da će u drugom poluvremenu dati gol, baš kao što su i sve do sada u Kataru dali. Međutim, Amerikanci im nisu davali mnogo mogućnosti da igraju u njihovom kaznenom prostoru. 

Čak je i drugo poluvreme produženo devet minuta, ali ni to vreme nisu Iranci dobro iskoristili. U poslednjim sekundama svi su skočili sa klupe Irana jer su tražili penal, zbog pada svog igrača ispred golmana SAD. Na kraju je VAR gledao snimak i potvrdio odluku glavnog sudije da kontakta za penal nije bilo.

Svakako mogu da budu i zadovoljni i ponosni na ono što su pokazali, izgurali i odigrali na 22. Svetskom prvenstvu. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()