Stojković: Bilo bi neozbiljno da odam sastav, ali Mitrović je spreman

Porodica je najbitnija stvar na svetu, ona nas uvek motiviše da damo sve o od sebe, složili su se selektor i kapiten Srbije

Calendar 23.11.2022.
  • Podeli:
Srbija-1669215495057.webp Foto: FSS

Reprezentacija Srbije igra prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv selekcije Brazila, u  četvrtak, 24. novembra (20.00). Dan pre meča pred brojnim predstavnicima medija bili su selektor Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić.

Mnogo pitanja, većina su se odnosila na sastav Srbije, ali i Brazila, načinu na koji će Srbija da igra…

"Sastav: To su potpuno legitimna pitanja, ali nijedan trener na svetu vam neće reći sastav. Ja znam sastav Brazila, ne verujem da će biti drugačiji. Što se nas tiče, adaptirali smo se, stanje je zadovoljavajuće, jedino je Kostić pod znakom pitanja za sutrašnju utakmicu. Kakvu Srbiju očekujem?  Dobru Srbiju, Srbiju koja će biti hrabra i koja će dati sve od sebe da napravi dobar rezultat. Brazil je odličan tim, jedan od najboljih na svetu, žele i oni pobedu i dobar rezultat, želimo i mi. Brazil ima mnogo dobrih igrača, ali ima ih i Srbija“ rekao je selektor Srbije Dragan Stojković.

Kapiten Dušan Tadić ne krije da on i saigrači respekruju sve rivale, ali da veruju u sebe…

"Brazil je dobar tim, velika selekcija, sa mnogo dobrih individualnih kvaliteta. Ali ima i Srbija dobre igrače, mi verujemo u sebe i gledamo nas“.

Novinare je zanimalo da li je selektor Srbije upoznat sa informacijom da su Brazilci dronom snimali trening Orlova…

"Ne verujem da su nas gledali, ko smo mi da bi nas gledali, oni su fudbalska velesila, mislim da je to dezinformacija. A i da je bio dron, ne znam šta bi videli, ništa posebno“ rekao je malo u šali Stojković.

Brazilci su imali konferenciju pre Orlova, a interesantno je da su malo pričali o prvom meču, a mnogo više o osvajanju šampionata.

"Sigurno da te stvari mogu da nas motivišu, osvojili su titulu mnogo puta, mi treba da se prepustimo i da uživam, a onda će doći i rezultat koji želimo“ rekao je kapiten.

Nije tajna, veliku snagu selektor i igrači crpe iz podrške koju imaju od svojih porodica.

"Porodica je glavni faktor zašto živimo i zašto radimo, moja porodica je došla u Dohu, imam četvoro unučadi, jedna mi je otpevala pesmicu i poželela sreću. Trudiću se da je ne razočaram“ rekao je selektor, a Tadić potvrdio koliko mu znače najmiliji: “Porodica je najbitnija stvar na svetu, ona nas uvek motiviše da damo sve o od sebe“.

Veliki broj srpskih igrača ima iskustvo sa SP u Rusiji.

"Imamo iskustvo iz Rusije, momci su u najboljim godinama, sada samo treba da se prepuste i da uživaju i sve će biti kako treba“ ne krije Tadić.

Mnogo Japanaca poželelo je Piksiju uspeh i finale na Mundijalu.

"Znate moj istorijat sa Japanom, hvala im na lepim željama. Tim? Znam tim koji će da igra, ali bilo bi neozbiljno da vam kažem. Da je rekao Tite, rekao bih i ja“

Hrvatski mediji su rekli da ih Srbija podseća na Hrvatsku iz 1998. kada je njihova selekcija bila hrabra.

"Prvo što se tiče Mitrovića, dobra vest je da ne oeća bol tamo gde je imao povredu. Kostić vuče povredu, oseća umor u mišiću i veliki je znak pitanja kada se radi o njemu. Hrvatska iz 1998? Sličnost nije samo po hrabrosti. Važno je i znanje, a ova generacija nema čega da se plaši. Fudbal je igra deset na deset, niko nema krila da može da leti, jedna lopta i 20 igrača. Sa takvim mentalitetom možete mnogo. Važni su dakle volja i želja, ali je važna i intelegencija. Ona pravi razliku. Takav fudbval želimo da igramo. Uz sve ostale stvari, respekt prema rivalu, ali prvo poštovanje prema sebi", rekao je Dragan Stojković Piksi.

  • Podeli: