Savićević u kampu Srbije: Ništa nije izgubljeno

Teško je Švajcarcima probiti bedem, ali Srbija ima dosta kvalitetnih fudbalera koji mogu da reše pitanje pobednika, rekao je Dejo

29.11.2022. 18:38
  • Podeli:
Dejan Savićević sa ekipom Srbije-1669743517348.webp Foto: FSS

U goste srpskom timu u Kataru dolaze mnogi, neretko eminentna imena iz fudbalskog sveta sa prostora nekadašnje SFRJ. Jedan od gostiju, u utorak, Dragana Stojkovića Piskija i Stevana Dike Stojanovića bio je nekadašnji igrač Crvene zvezde, reprezenetativac Jugoslavije, danas fudbalski radnik Crne Gore - legendarni Dejan Dejo Savićević.

"Ništa nije izgubljeno, znalo se i pre turnira da će direktan duel sa Švajcarskom, najverovatnije, odlučivati o drugom mestu u grupi, izjavio je Dejan Savićević za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.

Bivši reprezentativac Jugoslavije Dejan Savićević je pričao o susretu sa Piskijem, a i očekivanjima meča Srbija - Švajcarska.

„Piksi mi deluje dobro i pozitivno, nije neraspoložen i to je veoma važno. Svestan je i on situacije u kojoj se našao tokom utakmice sa Kamerunom. Imao je druge planove, razmišljao o drugim izmenama. Ali to su nepredviđene okolnosti. Nadao sam se i verovao da će ovaj specifičan termin Svetskog prvenstva ići na ruku igračima i da će njihova forma biti na mnogo višem nivou nego na kraju nacionalnih šampionata. Ali sam se prevario. Kamerun je prošao, na redu je meč odluke protiv Švajcarske koja je daleko jača u defanzivi nego u ofanzivi. Teško im je probiti bedem, ali Srbija ima veliki broj kvalitetnih fudbalera koji mogu da reše pitanje pobednika" izjavio je Savićević.

Dodao je da fudbaleri Srbije moraju da igraju za navijače, koji su u Katar došli iz celog sveta.

"Imao bih samo jednu poruku za igrače Srbije, neka u petak uveče igraju za ove ljude koji su prevalili na hiljade kilometara i potrošili gomile novca da bi došli u Katar. Ako ništa drugo, bar zbog njih, treba da izvuku poslednji atom snage i da pobede Švajcarsku“, zaključio je Savićević.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()