Rašford i Foden slomili Vels, Englezima prvo mesto u grupi

Selektor Soutgejt je prvi put u startnu postavu stavio Rašforda i Fodena koji su mu se odužili sa tri gola

Autor: Marin Šarec
29.11.2022. 22:18
  • Podeli:
marcus rashford_phil foden_profimedia-1669753884087.webp Foto: Profimedia

Reprezentacija Engleske je za tri minuta drugog poluvremena slomila otpor komšija iz Velsa, golovima dvostrukog strelca Markusa Rašforda i Fila Fodena da bi na kraju slavila sa 3:0 i plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva gde će igrati protiv Senegala. 

Engleski selektor pogodio je sa startnom postavom u kojoj je prvi put dao priliku baš dvojici strelaca, Rašfordu i Fodenu. 

Sedma uzastopna pobeda protiv Velsa

Bila je to sedma uzastopna pobeda Engleza protiv Velsa, a ekipa Gereta Soutgejta je i pre utakmice 3. kola osigurali prolaz, samo ih je pobeda Velšana od četiri razlike mogla udaljiti od drugog kruga. 

Na poluvremenu 0:0

Engleski navijači nisu bili baš zadovoljni posle 0:0 protiv SAD. Bili su pomalo i zabrinuti na poluvremenu protiv Velsa jer su na odmor otišli bez golova.

Markus Rašford imao je odličnu priliku u 10. minutu u koju ga je sjajnim dodavanjem gurnuo Hari Kejn. Međutim, golman Velsa Deni Vard je pravovremeno istrčao i skratio ugao igraču Mančester junajteda.

Nastavili su Englezi da nižu prilike, a Foden je šutirao na gol nakon vraćene Rašfordove lopte, ali je to bio šut preko gola. 

U sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, prvo je pokušao Kejn, a Džon Stons je posle ubačaja iz kornera šutirao glavom, ali se čuvar mreže Velsa iznova pokazao.  

Slomili Veles za dva minuta

Ono što je propustio u prvom delu, Rašford je nadoknadio u nastavku kad je dao dva gola. Velšku mrežu načeo je lepim pogotkom iz slobodnog udarca u 50. minutu. 

Dva minuta kasnije Englezi su udvostručili vođstvo, Foden je iskoristio Kejnovu asistenciju sa desne strane. Engleski navijači došli su na svoje, jer je napadač Sitija zaigrao u startnoj postavi, a selektoru se odužio na poverenju golom i teško da će ga posle ove partije ponovno zakucati za klupu. 

Dvostruki strelac Rašford

Englezi nisu stali, raspoloženi Rašford je u 68. minutu iskoristio solo prodor po desnoj strani i levom nogom sa desetak metara pogodio u bliži ugao, za vođstvo od 3:0.

Vels se ovim porazom oprostio od SP na koje se plasirao posle 64 godine. Geret Bejl i suigrači su odigrali tri utakmice.  

Posle devet golova na tri utakmice i uverljivog plasmana u drugi krug, euforija već kreće u Engleskoj, a engleski navijači svoju ekipu vide dalje nego pre četiri godine na u Rusiji, gde je igrala do polufinala u kom je poražena od Hrvatske

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()