Poljaci iskoristili svoje prilike, Saudijci nisu penal

Robert Levandovski se konačno upisao na listu strelaca svetskih prvenstava i svoj prvenac proslavio suzama radosnicama

Autor: Marin Šarec
26.11.2022. 17:00
  • Podeli:
Szcesny_AP Photo_Francisco Seco_Tanjug-1669473562580.webp Foto: AP Photo/Francisco Seco/Tanjug

U utakmici 2. kola skupine C na Svetskom prvenstvu u Kataru Poljska je pobedila Saudijsku Arabiju s 2:0 (1:0). Obe ekipe, tako, ostaju u igri za plasman u osminu finala, o čemu će odlučivati zadnje utakmice u grupi.

Oba tima su vrlo žustro ušla u utakmicu, pri čemu Poljaci i vrlo grubo, pa im je brazilski sudija Vilton Sampaio već u prvih 20 minuta podelio tri žuta kartona. Bolji su, međutim, u početku bili Saudijci, jako ohrabreni pobedom protiv Mesijeve Argentine.

Međutim, kako to vrlo često u fudbalu biva, pogotke ne postiže bolja ekipa. Polajci su čekali i dočekali svoju priliku u 39. minutu kada je za 1:0. precizan bio Piotr Zielinski

Levandovski je pokupio jednu nisku loptu pre saudijskog golmana i odigrao povratno dodavanje za Zielinskog, koji je silovitim udarcem pogodio za vodstvo Poljaka. 

Svega pet minuta kasnije dosuđen je jedanaesterac za Saudijsku Arabiju. Bielik je srušio Al Šehrija, a sudija je nakon pregleda VAR snimke pokazao na belu tačku.

Saudijci nisu iskoristili datu priliku. Ščesni je odbranio udarac Al Davsarija, posle čega je na loptu natrčao Al Breik, ali poljski golman je njegov šut odbranio.

Vrlo dobro prvo poluvreme je Sampaio produžio za čak 10 minuta.

Prvu veliku priliku u drugom delu utakmice imali su Poljaci u 63. minutu, ali prečka je spasila Saudijsku Arabiju. Milik je nakon ubačaja sa leve strane glavom pogodio tačno u okvir gola.

Samo dva minuta kasnije opet Poljaci pogađaju okvir gola. Levandovski je bio prvi na ubačaju, ali je pogodio stativu pošto je loptu dirao saudijski golman Al-Ovais. Poljaci su propustili već tada priliku da reše pitanje npobednika.

Saudijci su nastavli da napadaju, ali nikako nisu uspevali da zatresu mrežu protivnika. 

Zato u 82. minutu Poljska stiže do 2:0. Strelac je, konačno, Robert Levandovski, kome je to bio prvi gol na svetskim prvenstvima. Uzeo je loptu Al Malkiju, koji se spetljao 16 metara od gola, i lagano šutnuo u mrežu.

Do kraja, kao ni u sedam minuta nadoknade vremena, ništa se više nije dogodilo osim nekoliko poluprilika sa obe strane.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()