Oglasio se selektor Hrvatske pred meč sa Belgijom

Hrvatska sutra u 16 sati igra utakmicu 3. kola grupe F na SP u Katru

30.11.2022. 14:12
  • Podeli:
Dalic Kova press_Goran Stanzl_Pixsell-63874adba00af.webp Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Hrvatska sutra u 16 sati igra zadnju utakmicu u grupi F na SP u Katru, na najvećem fudbalskom takmičenju na svetu. Protivnik je Belgija, dobro poznata selekcija koja je godinama u vrhu evropskog i svetskog fudbala. Utakmicu su na konferenciji za medije najavili selektor Zlatko Dalić i vezni igrač Mateo Kovačić.

„Očekujemo tešku utakmicu, Belgija je veliki protivnik. Druga reprezentacija na FIFA lestvici, bili su dugo i prvi. Da smo birali ne bi odabrali ovu utakmicu da odlučuje o plasmanu dalje. Nećemo se zavarati s njihovom malo lošijom prezentacijom, i njima je ovo važna utakmica, žele proći grupu. Nećemo ići na bod koji bi bio dosta, igra na bod uvek donese nešto loše. Moramo igrati kao protiv Kanade, digli smo lestvicu energije, trke i igre, moramo tako nastaviti“ rekao je selektor Hrvatske i dodao: 

„Odigrali smo dobro, svi su dali doprinos, i oni koji su počeli i oni koji su ušli. Nemamo puno razloga da bilo što menjamo, ali imamo još jedan trening pa ćemo videti“.

Odlično je protiv Kanade odigrao vezni igrač Čelsija Kovačić, sada ga čekaju još jači suparnici.

„Belgija je vrhunska momčad, ovo je SP, idemo da pokažemo pravo lice, odigrati pravu utakmicu. Poznajem Lukakua iz Čelsija, odličan je igrač, savetovao bih odbranu da se ne rve s njim. Tu je De Brujne kao jedan od tri najbolja veznjaka u Premijer ligi, ako ne i najbolji. Čak i kada nema svoj dan može potezom rešiti utakmicu. Kažem, Belgija je odlična, ali mi moramo biti koncentrisani na našu igru. Spremni smo, očekujem da odigramo dobro i bez pritiska“ rekao je Kovačić.

Belgijski selektor Roberto Martinez je biranim rečima govorio o Daliću, hrvatski selektor mu je uzvratio na najbolji način.

„Preuzeo je Belgiju i s njom je došao do 1. mesta na FIFA lestvici, to može samo sjajan stručnjak, sjajan čovek. Sve najbolje mogu reći o Martinezu. Ne smemo se opustiti nijedne sekunde, mi imamo svoj kvalitet. Ako igrate protiv De Brujnea, Hazarda i Lukakua onda morate biti spremni, ne verujemo u pile naopako, čekamo pravu Belgiju i bićemo spremni za rat. Ne mislim ništa o tome šta se događa tamo, mislim o igračima koje imaju. O drugoj  reprezentaciji sveta, razmišljam o njihovom kvalitetu. Nisu zaboravili igrati fudbal preko noći, oni su top reprezentacija. Oni su broj 2, a mi broj 12, tako bih ja rekao. Klasa su više od Maroka i Kanade, uz dužno poštovanje njima“ istakao je Dalić.

Kovačić je upitan može li Belgija biti okidač za uspeh kao što je to bila Argentina u Rusiji.

„Idemo odigrati dobro, pokazati da smo prava reprezentacija, protiv Belgije koja je najbolja reprezentacija u grupi. Idemo da pokažemo lice kao protiv Kanade, ako budemo tako igrali onda možemo protiv svakoga“ rekao je veznjak Hrvatske.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()