Kengurov skok u osminu finala Svetskog prvenstva

Australija je izjednačila najbolji rezultat na Mundijalima, među 16 najboljih bili su 2006. godine u Nemačkoj

Autor: Dejan Marić
30.11.2022. 18:29
  • Podeli:
Metju Leki_Profimedia-638784225385d.webp Foto: Profimedia

Fudbaleri Australije pobedom nad Danskom i rezultatom 1:0 plasirali su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Kenguri su na taj način napravili istorijski skok, izjednačivši najbolji rezultat na prvenstvima sveta. Među 16 najboljih bili su i 2006. godine u Nemačkoj.

Skandinavci, sa druge strane, ostaju jedno od razočarenje smotre na kojoj su pokazali vrlo malo, a neki su ih čak proglasili favoritom iz senke.

Prvo poluvreme pounudilo nam je siromašnu predstavu koja je okončana najnepopolarnijim rezultatom, 0:0. To je već postao običaj na ovom turniru da ekipe sa previše opreza ulaze u duel i u prvom poluvremenu potpuno razočaraju.

Vredi istaći da su Kristijan Eriksen i društvo imali više od igre, jalovu inicijativu, ali da je odbrana rivala, u kojoj je odličan bio i bivši Zvezdin as Miloš Degenek, uvek bila na visini zadatka.

Nije bilo naznaka da će se nešto promeniti u nastavku, sve do 58. minuta druge utakmice grupe kada je Tunis poveo protiv Francuske. Možda su tada Danci pomislili da im je to olakšavajuća okolnost jer je u tom trenutku afrički predstavnik išao dalje i Australijanci su jednostavno bili primorani da se otvore.

I to su i učinili. Ekspresno. Ubitačno. Nakon napada Danaca "sevnula" je polukontra Australijanaca. Loptu je povukao Rajli Mekgrir, zaposlio Metjua Lekija koji je "izlomio" rivale i laganim, ali preciznim udarcem pogodio nebranjeni, donji levi ugao gola Kaspera Šmajhela.

Od tog trenutka sve je bilo lakše za četu Grejema Arnolda. Bila je sama gospodar svoje sudbine, uspešno se branila, odbranila i prošla među 16 najboljih.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()