Francuska, ali i Bajern, bez Lukasa Ernandeza bar šest meseci

Jedan od braće Ernandez povredio se u 13. minutu meča sa Australijom

23.11.2022. 11:23
  • Podeli:
Lukas Ernandez-1669198958946.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Fudbaler Bajerna i reprezentativac Francuske Lukas Ernandez (26) završio je učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru zbog rupture prednjeg ukrštenog ligamenta desnog kolena, prenose francuski mediji.

Ernandez se povredio na meču 1. kola Svetskog prvenstva između Francuske i Australije (4:1). On je teren morao da napusti u 13. minutu meča, a na terenu ga je zamenio rođeni brat Teo i odah asistirao Žiruu pri prvom golu.

Lukas je odigrao 32 meča u dresu Francuske. Francuski mediji navode da je fudbaler Bajerna doživeo težu povredu zbog čega će morati da pauzira do kraja sezone.

Fudbalska reprezentacija Francuske, koja na SP u Kataru brani titulu osvojenu pre četiri godine na Mundijalu u Rusiji, ima velikih problema sa povređenim igračima.

Selektor Francuske Didije Dešam ne može da računa na Karima Benzemu, Kristofera Nkunkua, N'Golo Kantea, Pola Pogbu, Majka Manjana i Presnela Kimpembea.

Francuska će u 2. kolu grupe D na SP 26. novembra igrati protiv Danske, a Trikolori će se četiri dana kasnije sastati sa Tunisom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()