FIFA pokrenula postupak protiv Hrvatske zbog uvreda Borjanu

Pokušali su navijači Hrvatske da budu duhoviti na tribinama stadiona, pa su umesto smeha podstakli disciplinski postupak

29.11.2022. 14:01
  • Podeli:
Borjan tuga_Reuters-1669726201983.webp Foto: Reuters

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) otvorila je disciplinski postupak protiv reprezentacije Hrvatske zbog ponašanja navijača na utakmici Svetskog prvenstva u Katru tokom meča sa Kanadom, tvrdi agencija AP. 

Hrvatski navijači su vređali kanadskog golmana srpskog porekal Milana Borjana tokom utakmice 2. kola. Na tribinama je osvanuo plakat uvredljivog sadržaja, a bilo je i uvredljivog klicanja.

Navijači su golmana Crvene zvezde i nacionalnog tima Kanade sve vreme provocirali i vređali skandiranjem na nacionalnoj osnovi. Posebnu pažnju privukla je zastava Džona Direa koju su razvili. Na njoj je pisalo "Knin 95", a slogan firme "Nothing runs like Deere" prepravili su tako da su umesto zadnje reči napisali "Borjan", piše Index.hr.

Sporna zastava

Džon Dire je inače najpoznatija marka traktora na svetu, a navedeno prevozno sredstvo simbol je masovnog bega Srba tokom progona iz Krajine i akcije Oluja. U kolonama je, tog avgusta 1995. godine, Krajinu napustilo oko 200.000 Srba, među kojima i tada sedmogodišnji Milan Borjan.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()