FIFA kaznila fudbalsku reprezentaciju Nemačke

Selektor Hansi Flik je svesno doneo odluku, znajući da se njom krše stroga pravila

29.11.2022. 20:29
  • Podeli:
Nemačka stručni štab-1669750184892.webp Foto: AP Photo/Matthias Schrader/Tanjug

FIFA je kaznila fudbalsku reprezentaciju Nemačke sa 10.500 dolara, a glavni razlog je što na konferenciji za novinare sa Španijom nije bilo igrača. 

Prema navodima iz obrazloženja narušena su pravila koja se odnose na konferencije za medije tokom Svetskog prvenstva. FIFA je upozorila da će kazna biti rigoroznija, ako se sličan incident ponovi.

Samo je trener Hansi Flik prisustvovao obaveznoj konferenciji dan pre utakmice, a po pravilima je trebalo uz njega da bude bar jedan igrač. Ipak, Flik je svesno odlučio da igrače poštedi dugog putovanja kako bi se bolje pripremili za meč, a to je Savez koštalo novčane kazne.

Naredna zvanična konferencija Nemačke biće održana u sredu, pred duel sa Kostarikom, i tada je obavezan dolazak fudbalera.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()