Belgiji minimalna pobeda protiv razigranih Kanađana

Kanada, koja je sledeći protivnik Hrvatske na Svetskom prvenstvu u fudbalu ,u 10. minutu nije iskoristila jedanaesterac

Autor: Marin Šarec
23.11.2022. 22:10
  • Podeli:
belgija - kanada_slavlje batshuay_reuters-1669236532241.webp Foto: Reuters

U dvoboju hrvatskih suparnika na Svetskom prvenstvu u Kataru, fudbaleri Belgije su pobedili Kanadu sa 1:0 u 1. kolu grupe F. 

Pobednički gol postigao je Miši Batšuaji u 44. minutu.  

Belgija je, kao svetska bronza iz Rusije bila favorit protiv Kanade koja se po drugi put u istoriji, nakon 36 godina plasirala na SP. 

Međutim, Kanada se predstavila kao vrlo neugodna ekipa, fizički moćnih igrača koji su u stanju stvarati priliku za prilikom, na kraju su imali 21 udarac prema golu Belgije, tri u okvir.   

I u prvom poluvremenu je ekipa Džona Herdmana bila bolja, ali gol su pred odlazak na veliki odmor zabili Belgijanci koji su u ovoj utakmici bili oslabljeni neigranjem napadača Romelua Lukakua. 

Jedanaesterac nakon pregleda VAR-a

Sjajnu priliku za vođstvo Kanađani su imali već na početku utakmice, u 9. minutu kad je udarac Bjukenan rukom u šesnaestercu zaustavio Karasko. Zambijski sudija Jani Sikazve pogledao je VAR snimak i pokazao na belu tačku. 

Odgovornost za jedanaesterac preuzeo je najbolji kanadski fudbaler Alfonso Dejvis, inače član Bajerna, ali mu je belgijski golma Tibo Kurtoa "pročitao" stranu, bacio se na desno i odbranio ne baš dobar udarac.

Odbijenu loptu Dejvis nije uspeo smestiti u mrežu.

Kanada je bila konkretnija u prvom poluvremenu, a potencijalno najopasniju šansu za Belgiju imao je u 18. minuti De Brujne, ali, atipično za njega, nije dodao saigraču, Tilemans je uzalud čekao proigravanje.

U 30. minutu odlično je pucao Džonston, a odbranio Kurtoa, Realov golman bio je spreman. 

Kanađani su napadali, a u 38. minutu proveravala se potencijalna situacija za jedanaesterac, kad je Vicel nagazio Larija, ali sudija je odmahnuo rukom. Iz VAR sobe nije stigla potvrda najstrože kazne. 

Povela je Belgija u 44. minutu kad je Miši Batšuaji sjajno iskoristio dugo dodavanje Tobija Aldervejrelda i sa leve strane matirao kanadskog golmana Milana Borjana. 

Bio je to njegov 27. gol za "crvene vragove".  

Imali su Kanađani u sudijskoj nadoknadi još jednu priliku, ali je Bjukenan gađao preko gola s pet metara.

Na početku drugog poluvremena, ekipa Džona Herdmana je stvorila odličnu priliku, Eustakio je prodao tunel De Brujneu i sjajno ubacio za Dejvida koji je glavom pucao preko gola. 

Sjajnu priliku imali su Belgijanci u 67. minutu kad je De Brujne s desne strane ubacio za Batshuaya, ali je njegov udarac blokirao Larija.  

Kurtoa je ukrotio još jedan kanadski pokušaj, glavom je u 80. minutu šutirao Kajl Larin. 

Rezultat se do kraja nije menjao, a Belgija nakon 1. kola vodi u grupi s tri boda, Hrvatska i Maroko imaju po jedan, a Kanada je bez bodova.

Hrvatska protiv Kanade u nedelju

Hrvatska igra protiv Kanade, u nedelju, 27. novembra u 17 sati, utakmica Belgije i Maroka na rasporedu je u 14 sati. 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()