Terzić: Zvezda je milione na ime poreza isplatila iz redovnih prihoda

Plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što izvršavamo svoje obaveze, rekao je prvi čovek Zvezde

22.03.2023. 13:53
  • Podeli:
Zvezdan Terzić Foto PixsellM.M.ATAImages.jpg Foto: Pixsell/M.M./ATAImages

Generalni direktor fudbalskog kluba Crvena zvezda Zvezdan Terzić saopštio je da su crveno-beli izmirili sve dospele finansijske obaveze prema državi Srbiji.

"Krajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara", objavio je Terzić.

On je istakao da je Crvena zvezda sve ove obaveze isplatila iz svojih redovnih prihoda, koje je ostvarila kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. 

"Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije korona virusa. Hvala našoj drzavi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze", istakao je generalni direktor Crvene zvezde.

Terzić je podsetio da je Crvena zvezda uspešna i odgovorna organizacija.

"Crvena zvezda 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona", zaključio je Terzić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()