Telo fudbalera Kristijana Atsua pronađeno u ruševinama u Turskoj

Turske vlasti su potvrdile vest da je fudbaler poginuo nakon što su se prethodno proširile glasine da je Atsu izvučen iz ruševina povređen, ali živ

18.02.2023. 10:47
  • Podeli:
Christian Atsu - reuters-63e16035e1edf.webp Foto: Reuters

Telo bivšeg napadača "Evertona" i "Njukasla", fudbalera iz Gane, Kristijana Atsua, pronađeno je u ruševinama nakon zemljotresa u Antakiji na jugu Turske, gde je živeo i igrao za lokalni klub, objavila je RAI.

Atsu (31) igrao je za "Hatajspor", a zbog loših rezultata tokom prethodne sezone odlučio je da napusti tim i pridruži se porodici.

Međutim, gol koji je postigao samo nekoliko sati pre zemljotresa 6. februara, pobedonosni pogodak protiv istanbulskog "Kasimpaše", iz slobodnog udarca u 97. minutu, naterao ga je da otkaže let i odloži put, otkrio je predsednik "Hatajspora" Fatih Ilek.

Turske vlasti potvrdile su vest da je fudbaler poginuo nakon što su se u danima nakon zemljotresa proširile glasine da je Atsu izvučen iz ruševina, povređen, ali živ.

Upravo je njegov agent Nana Sečere upozorila da je fudbaler i dalje vodi kao nestao i podelila njegovu fotografiju spasiocima u nadi da će biti prepoznat među spasenima.

U zemljotresu je nestao i sportski direktor "Hatajspora" Taner Savut.

Atsu je igrao za reprezentaciju Gane, a 2013. je prešao u "Čelsi", za koji nikada nije igrao jer je poslat na pozajmice u Vitese, Everton, Bornmut i Malagu pre nego što je prešao u Njukasl za koji je igrao između 2016. i 2021. godine.

Posle sezone u Saudijskoj Arabiji obeležene povredama, Atsua je letos kupio "Hatajspor" sa kojim je odigrao samo tri utakmice i postigao taj jedan gol protiv "Kasimpaše".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()