Tami: Ne smeju da se ponove provokacije kao protiv Srbije 2018.

Idemo da igramo fudbal, a ne da šaljemo političke ili verske poruke, rekao je direktor reprezentacije Švajcarske

23.09.2022. 14:17
  • Podeli:
Pjerluiđi Tami-1663935454317.webp Foto: Profimedia

Fudbalske reprezentacije su u centru pažnje jer ovih dana kroz Ligu nacija hvataju zalet za Svetsko prvenstvo u Kataru. Pravi je trenutak da govore o planovima, namerama, ciljevima... Tako je direktor fudbalske reprezentacije Švjacarske Pjerluiđi Tami izjavio je za "Klartekst" da se na SP u Kataru ne sme ponoviti provokacija koja se dogodila tokom meča sa Srbijom na Mundijalu u Rusiji 2018. godine.

Švajcarska je tada savladala Srbiju sa 2:1, a strelci su bili igrači albanskog porekla Granit Džaka i Džerdan Šaćiri koji su provokativno slavili golove, praveći rukama dvoglavog orla kakav se nalazi na zastavi Albanije.

"Svetsko prvenstvo se ne sastoji samo od utakmice sa Srbijom, čak i ako znamo koliko je ova utakmica posebna, s obzirom na to šta se desilo 2018. godine. Ne želimo da pravimo iste greške, tu smo da igramo fudbal i ništa drugo. Ne želimo da šaljemo nikakve političke ili verske poruke" izjavio je Tami za "Klartekst". 

Istakao je direktor reprezentacije Švajcarske šta oni kao nacionalni tim žele na takmičenju u Kataru: 

"Želimo da zastupamo naše vrednosti. Jedna od njih je poštovanje. Da pokazujemo poštovanje prema drugim mišljenjima. Za mene bi bila greška ako bismo gestom isprovocirali nekoga, bez obzira na to kakva se igra igra. Ne bi trebalo da postoje reči, gestovi ili uopšte ponašanje koje izaziva druge reakcije. Kada navijamo, tada pokazujemo svoju radost, to je važno. Ali ne moramo da budemo provokativni".

Švajcarska i Srbija ponovo će biti rivali na Mundijalu, a sastaće se u trećem kolu G grupe 2. decembra.

Kao i na SP u Rusiji, u grupi sa Srbijom i Švajcarskom biće i Brazil, a tu je još i selekcija Kameruna.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()