Stojković pred Ligu nacija: Igraće zajedno Mitrović i Vlahović

Ako i ne budemo prvi i ne prođemo u A Ligu nacija nije nikakva tragedija, rekao je selektor Srbije

23.09.2022. 14:50
  • Podeli:
Dragan Stojković Piksi11-1663937321859.webp Foto: Vladimir Sporčić / Tanjug

Liga nacija nije prijateljsko takmičenje, želimo da dođemo do rezultata, dobijemo obe preostale utakmice koje su važne, ali naš fokus je na prvoj protiv Švedske, rekao je selekror fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi uoči duela sa Šveđanima u Ligi nacija.

Srbija u subotu od 20.45 dočekuje Švedsku na stadionu "Rajko Mitić", zbog kazne samo sa decom do 14 godina na tribinama, a narednog utorka sledi meč protiv Norveške u Oslu.

"Želimo da igramo dobro protiv Švedske, da igramo lep fudbal i da na kraju dođemo do rezultata, ali ponavljam, ako i ne budemo prvi i ne prođemo u A Ligu nacija nije nikakva tragedija", izjavio je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

Selektor je dodao da Nemanja Gudelj nije u kombinaciji za tim zbog povrede i da se vratio u Sevilju ali je rekao da zna tim koji dočekuje Šveđane.

"Igraćemo u najjačem sastavu, kako ja to vidim. Za razliku od juna sada nemamo četiri utakmice i nema razloga za eksperimentisanjem. Mitrović i Vlahović od prvog minuta? Obojica su sjajni napadači i ne vidim problem da budu zajedno na terenu. Kada imate dva muzičara, ne vidim razlog da ne sviraju zajedno", istakao je Stojković.

Piksi nije hteo dodatno da nastavlja polemiku oko toga da li će Lazar Samardžić izabrati Nemačku ili Srbiju i da će o tome pričati kad dođe vreme - u martu naredne godine.

Takođe, dodao je da razume to što mediji, navijači, svi, samo pričaju o Kataru, ali da fokus mora da bude Švedska i Norveška.

"Razumem medije, ljude, ne prođe minut a da me neko ne sretne i pita da li se spremam za Katar. Ali, moramo da se ponašamo odgovorno, a kada dođe vreme, a doći će brzo, onda ćemo razmišljati i o tome. U podsvesti verovatno neko razmišlja, ali nismo pričali o Kataru. To je sekundarna stvar za nas u ovom trenutku", poručio je Stojković i rekao da ekipa ima dodatnu odgovornost što će na tribinama biti mladost, oni pred kojima je budućnost i daćemo sve od sebe da im utakmica ostane u lepom sećanju. Nadam se da je to dobra opomena i da ćemo svi zajedno biti pametniji, da ekipa u budućnosti dobije ispraćaje kakve zaslužuje, naglasio je Piksi.

Kapiten Srbije Dušan Tadić rekao je da su dve pobede cilj.

"Septembar je dobar mesec za igranje jer smo tek na početku sezone. Srećni smo što smo ovde, radujemo se utakmicama, nebitno da li je Liga nacija ili Mundijal. Najvažnije je da pobeđujemo. Ovo je sjajna generacija, selektor je napravio sjajnu hemiju i to je najvažnije", istakao je Tadić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()