Stevanović zadovoljan žrebom: Izbegli smo timove koji odskaču

Engleska i Ukrajina imaju odlične generacije, ali sve od nas zavisi, kaže selektor Orlića

02.02.2023. 12:33
  • Podeli:
Goran Stevanović-63db9f7b2e0da.webp Foto: Profimedia

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije (U21) Goran Stevanović Plavi izjavio je da je zadovoljan žrebom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će biti održano 2025. godine u Slovačkoj.

Srbija će u kvalifikacijama za EP 2025. igrati u grupi F sa selekcijama Engleske, Ukrajine, Severne Irske, Azerbejdžana i Luksemburga.

"Po mom mišljenju i ličnim željama, drago mi je da smo izbegli Španiju, Francusku i Portugaliju, jer to su tri reprezentacije koje definitivno dosta odskaču. Mogu da budem zadovoljan žrebom, ali Engleska i Ukrajina će nam biti veliki konkurenti. Rade dobro, imaju odlične generacije, ali sve zavisi od nas", rekao je Stevanović.

On je istakao da veruje da će Srbija igrati na EP 2025.

"Treba da napravimo dobru selekciju i uradimo sve šta je do nas, a siguran sam da imamo kapacitet, talenat i mogućnosti. Verujemo da ova generacija ima potencijal, svi kriterijumi će biti na visokom nivou. Siguran sam da nam ova grupa daje mogućnost da se nadamo najboljem i izborimo najbolji mogući rezultat", zaključio je Stevanović.

Plasman na EP 2025. izboriće devet pobednika grupa i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije. Ostalih šest drugoplasiranih igraće u baražu za tri preostala meča na EP. Slovačka je kao domaćin automatski izborila plasman na kontinentalni šampionat.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()