Rišarlison: Odgovorni za rasizam samo pričaju, nikoga ne kažnjavaju

Nema vremena, potrebno je da zauvek kažemo stop rasizmu, rekao je igrač Brazila

28.09.2022. 14:49
  • Podeli:
Ričarlson1 -1664369387016.webp Foto: AP Photo/Christophe Ena/Tanjug

Brazilski reprezentativac Rišarlison izjavio je da će rasizma na fudbalskim terenima da bude sve dok nema kažnjavanja navijača za takvo ponašanje.

Rišarlison je na utakmici Brazil - Tunis (5:1) u Parizu postigao dva gola, a prilikom proslave jednog gola sa tribina je na njega bačena banana i čuli su se rasistički povici.

"Rasizam je pošast, a odgovorni ljudi samo pričaju, nikoga ne kažnjavaju. Tako više ne može da se nastavi, jer ovo će se i dalje događati. Nema više vremena, potrebno je da zauvek kažemo stop rasizmu", izjavio je napadač Totenhema, a preeneo Bi-Bi-Si (BBC).

Brazil će na Mundijalu u Kataru igrati u grupi sa Srbijom, Kamerunom i Švajcarskom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()