Navijači Liverpula tuže UEFA zbog haosa na utakmici Lige šampiona

Finale na stadionu "Francuska" u Sen Deniju kasnilo je 35 minuta jer brojni navijači Liverpula nisu mogli da uđu na stadion sa kupljenim ulaznicama.

24.09.2022. 14:24
  • Podeli:
liverpool_navijaci - reuters-1664018901238.webp Foto: Reuters

Više od 1.700 navijača FK Liverpula pokrenulo je tužbu protiv Evropske fudbalske unije (UEFA) zbog haosa na ovogodišnjem finalu Lige šampiona u kom je engleski klub poražen od FK Real Madrida u Parizu sa 1:0, preneo je BBC.

Finale na stadionu "Francuska" u Sen Deniju kasnilo je 35 minuta jer brojni navijači Liverpula nisu mogli da uđu na stadion sa kupljenim ulaznicama.

Odšteta zbog psihičkih i fizičkih povreda

Fanovi tima sa Enfilda zahtevaju od UEFA odštetu zbog psihičkih i fizičkih povreda koje su doživeli usled, kako su naveli, nemara organizatora.

Osim što su bili pritisnuti na ulazima stadiona, navijači "crvenih" bili su i žrtve lopova iz Pariza koji su ih napadali.

Džerard Long iz advokatske kancelarije Bingams, koja zastupa neke od navijača Liverpula, rekao je da je bio užasnut kada je čuo priče ljudi koji su 28. maja pokušali da uđu na stadion u Sen Deniju.

"Kao dugogodišnji navijač Liverpula bio sam užasnut kad sam čuo šta se dešavalo na utakmici koja je trebalo da bude kruna fudbalske sezone. Ne samo navijači, moiji prijatelji, članovi familije i klijenti koji su tog dana bili na stadionu, govorili su mi o strašnim scenama koje su se dešavale oko stadiona ''Francuska'' pre, pa čak i posle utakmice", izjavio je Long, a preneo BBC.

Liverpul je 28. maja u finalu Lige šampiona poražen od Real Madrida sa 1:0, a jedini gol na stadionu "Francuska" postigao je Brazilac Vinisijus Žunior u 59. minutu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()