Nakon pobede Orlova, nova ponuda: SAD želi revanš meč u Srbiji

Srbija, u kombinovanom sastavu, savladala je selekciju SAD 2:1.

01.02.2023. 12:19
  • Podeli:
Srbija vs SAD reprezentacija fudbalska FSS-63da4a763cabe.webp Foto: FSS

"Ako uzmemo u obzir sve otežavajuće okolnosti koje su nas pratile uoči puta za Los Anđeles, moramo da budemo prezadovoljni konačnim epilogom", rekao je direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Srbija, u kombinovanom sastavu, savladala je selekciju SAD 2:1.

"Pre svega mislim na nezgodan termin i probleme koje smo imali prilikom sastavljanja reprezentacije. Nijedan klub nije bio u obavezi da pusti igrače i moram da se zahvalim još jednom svima koji su nam izašli u susret i shvatili značaj utakmice u Los Anđelesu. Mislim da će ovim momcima pobeda protiv SAD ostati zauvek u lepom sećanju i da nisu ništa izgubili tih par dana koliko su odsustvovali sa treninga svojih ekipa. Naprotiv, stekli su još jedno iskustvo koje će im puno značiti u nastavku karijere“, izjavio je Stojanović za sajt FSS.

Da se razumemo, ova utakmice je zakazana pre tri godine i nekoliko puta je odlagana zbog epidemije koronavirusa. Nismo imali izbora, potpisan je ugovor i morali smo da je odigramo, dodao je on.

"Rezultat je bio u drugom planu, ali moram da priznam da pobeda prija i da su momci zaista zaslužili pohvale za profesionalan pristup i ponašanje tokom boravka u Americi. Svaka im čast. Selektor je već najavio da su mnogi položili ispit i da će biti u najužem krugu kandidata kada krenu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Imao je šta da vidi i možda će već u martovskom terminu neko od ovih igrača zaslužiti poziv u najjači nacionalni tim“.

Stojanović je otkrio i da su Amerikanci zatražili revanš meč u Srbiji.

"Oni su mečevima protiv Srbije i Kolumbije počeli pripreme za naredno Svetsko prvenstvo koje će organizovati zajedno sa Meksikom i Kanadom. Nisu bili opterećeni rezultatom, ali svakako da su želeli pobedu pred svojom publikom. Pokazali su maksimalno gostoprimstvo, čemu svedoči i scena u poluvremenu utakmice kada su priredili malu svečanost u VIP loži i uručili poklone članovima naše delegacije. Toliko su bili zadovoljni da su nam zatražili revanš u Srbiji. Zavisi od naših obaveza, ali sigurno ćemo se potruditi da im izađemo u susret i da zakažemo još jednu utakmicu na našem terenu“, istakao je Stojanović i zahvalio domaćinu Den Tani, kao i čuvenim košarkašima Vladu Divcu i Marku Jariću.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()