Mitrović: Ako igramo kako se od nas očekuje, malo ko može da nam parira

Dugo nisam igrao u tako pozitivnoj i lepoj atmosferi kao protiv Švedske u Beogradu, rekao je golgeter Srbije

25.09.2022. 09:42
  • Podeli:
Aleksandar Mitrović11-1664091727446.webp Foto: Darko Vojinović / Tanjug

Fudbalska reprezentacija Srbije savladala je Švedsku, posle preokreta, sa ubedljivih 4:1, a Aleksandar Mitrović je u pobedi učestvovao sa tri gola. Napadaču Srbije ovo je prvi het-trik u dresu reprezentacije na takmičerskoj utakmici (jedan je ostvario 2018. na pripremnom meču za SP u Rusiji).

Posle utakmice u Ligi nacija i slavlja na "Marakani" Mitrović je bio zadovoljan igrom svog tima, iako je morao ranije da napusti teren zbog povrede zgloba.

"Primili smo gol, posle se vratili, odigrali jako dobro utakmicu, možda smo mogli još neki gol da damo, ali delovali smo sigurno, dominirali smo. Prelepa podrška dece sa tribina i lepa podrška za kraj, u smislu što je ovo bila poslednja utakmica pred našim navijačima uoči Svetskog prvenstva, iako imamo još da igramo do tada. Lepa, velika pobeda, još tri gola, jedno lepo veče za sve nas", rekao je Aleksandar Mitrović za RTS.

Igranje pred punim Jugom i Istokom mališana, koji su jedini smeli na utakmicu zbog kazne UEFA, bio je poseban doživljaj za Mitrovića i njegove saigrače.

"Prelepa, prelepa atmosfera. Ne pamtim ovako nešto, dugo nisam igrao u ovako pozitivnoj atmosferi. Bio je to jedan ekstra motiv za nas, jer smo znali da će dosta dece doći da nas gleda i bodri. Sećam se kad sam ja bio dete, kada su me roditelji vodili na utakmicu. Pogotovo za decu koja su prvi put na stadionu, to je jedan lep događaj i večan utisak ostaje. Nadam se da su imali lepo veče, ova pobeda je za njih".

Prokomentarisao je golgeter Srbije i iznenađenje večeri - pobedu Slovenije nad Norveškom, sa kojom će Srbija da igra narednu utakmicu i to za prvo mesto u grupi, odnosno plasman u A diviziju Lige nacija. 

"Malo smo bacili oko na taj meč dok smo se spremali, ali sve je na nama. I da su Norvežani pobedili, ništa se tu ne bi promenilo. Fokus je uvek na našoj igri i onome što ćemo mi da radimo. Mi znamo da ako igramo onako kako se očekuje od nas, retko koja ekipa može da nam parira. Jeste, dobar rezultat Slovenaca, neki podstrek, ali ne menja to ništa. Idemo tamo da odigramo dobru utakmicu, videćemo šta će se desiti. Imamo par dana da se odmorimo i spremimo se za taj nastup", zaključio je Mitrović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()