Mijatović: U finalu u Kataru želim Srbiju i Argentinu

'Pored dobrih rezultata, Srbija igra jedan vrlo interesantan i lepršav fudbal i to je put koji ne treba menjati. I Dragan Stojković to vrlo dobro zna', ističe slavni golgeter

11.10.2022. 16:08
  • Podeli:
Predrag Peđa Mijatović_Foto Pixsell Dalibor Urukalović-1665496709145.webp Foto: Pixsell / Dalibor Urukalović

Legendarni reprezentativac Jugoslavije i nekadašnji fudbaler Partizana i Real Madrida Predrag Mijatović kaže da bi voleo da u finalu Svetskog prvenstva u Kataru igraju Srbija i Argentina.

"Želim da reprezentacija Srbija igra finale sa Argentinom. Ja mislim da Srbija može da ima važnu ulogu na ovom Svetskom prvenstvu, jer sam gledao sve utakmice. Igramo efektivan i lepršav fudbal. Iskustvo na velikim takmičenjima nije veliko, ali svako prvenstvo ima svojih iznenađenja. Niko nije verovao da Hrvati na prošlom mogu da budu u finalu, pa zašto ove godine to iznenađenje ne bi bila Srbija? Haj'mo svi da navijamo da se moja želja ostvari", rekao je Mijatović, koji se iz Madrida uključio u program emisiju "Kec na jedanaest" Televizije K1.

Nekadašnji sportski direktor Real Madrida prokomentarisao je i grupu Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj.

"Grupa je rekao bih dosta slabija u odnosu na druge grupe, ali moram da kažem da u današnjem fudbalu nema laganih ekipa i reprezentacija. Svakako treba biti obazriv. Na papiru Srbija je apsolutni favorit u grupi, što je pozitivno. Mislim da 24 godine Srbija nije igrala na Evropskom prvenstvu. Grupa daje optimizam ali mora se biti opezan", istakao je Mijatović.

"Dragan Stojković je kao selektor bio jako konkretan i direktan kada je nakon žreba izjavio da reprezentacija Srbije ima veliku želju, i da će bez obzira na protivnika, Srbija znati šta treba da radi i kako treba da igra. Ja se apsolutno slažem sa njim, s obzirom na to da je na fenomenalan način reprezentacija otišla na Svetsko prvenstvo, a u Ligi nacija je bila prva u grupi. Pored dobrih rezultata, Srbija igra jedan vrlo interesantan i lepršav fudbal i to je put koji ne treba menjati. I Dragan Stojković to vrlo dobro zna", izjavio je bivši fudbalski as.

Mijatović je poželeo sreću svom prijatelju Draganu Stojkoviću na mečevima Mundijala i istakao da nema sumnje da će nastaviti da obavlja odličan posao.

"Mislim da je igračima dao veliko poverenje i da veruje u njih što je igračima mnogo važno. Vodi ih na najbolji način. Mi smo dugogodišnji prijatelji i često pričamo o fudbalu i o svemu drugom. Nekoliko puta je bio u Madridu da gleda neke utakmice i to je višedecenijsko prijateljstvo. Izuzetno ga dobro znam i znam da je napravio sjajan posao, i znam da će to raditi i dalje. Želim mu puno sreće i da uz kvalitet i dobru igru imamo i sreću koja je jako važan faktor, pogotovo u završnici Svetskog prvenstva i kvalifikacijama za Evropsko. Dragan Stojković Piksi drži sve pod kontrolom, apsolutno sam siguran u to", rekao je Mijatović.

Osvrnuo se bivši napadač Reala i na činjenicu da Srbija u napadu ima dva vrhunska golgetera Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića.

"Obojica mogu da u svakom trenutku 'zabiju' gol. Piksi zna i poznaje svoj tim, ima i Tadića i vezni red, pa odbranu i golmana. Navikli su na selektora kao što je i on navikao na njih. Kroz sve ove utakmice koje slede svi će imati svoju šansu. Filozofija se ne menja i to je jako pozitivno. Svi će imati svoje mesto i svi će pomoći da reprezentacija ode na Evropsko prvenstvo. Nemam nikakvu dilemu. Igrači znaju šta treba da rade i tako se i ponašaju, to se vidi u njihovoj igri. I u intervjuima koje daju. Skladni su i vidi se da u timu vlada dobra atmosfera".

Osvrnuo se Mijatović i na podatak da u Srbiji raste broj Jugoslovena.

"Bez obzira na to što mogu da budem Crnogorac, što sam sada Španac, a bio sam Jugosloven, pa Srbin, promenio sam četiri nacionalnosti u zadnjih 20 godina, moram da priznam da sam jugonostalgičan. To je bila velika i sjajna zemlja. Ne deklarišem se kao Jugosloven, ali nemam ništa protiv toga da se neko tako izjašnjava. To je bila divna zemlja u kojoj sam imao fenomenalno detinjstvo, sa tom zemljom bio sam prvak sveta u Čileu... Ne mogu sve to da odbacim i kažem: 'Ja sam moderan i neću da pričam o tome'. Ne čudi me to, jer veliki broj ljudi i dalje misli da bi nam svima zajedno bilo mnogo bolje. I ja to mislim, iskreno rečeno, ali pratimo nove tendencije. Kada bih mogao da vratim vreme, bio bih za to da smo i dalje Jugoslavija i da se ne desi ništa od onoga što se desilo", zaključio je Mijatović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()