Manel Estiarte: Levadovski je sjajan za Barsu, Haland za Siti

Pep je opsesivan u radu, a ja patim pred utakmicu, tužan sam ako izgubimo, srećan ako pobedimo, kaže bivši vaterpolista u Gvardiolinom timu

25.09.2022. 14:00
  • Podeli:
Manel Estiarte-1664099998853.webp Foto: Profimedia

Član stručnog štaba Mančester sitija, Španac, Menel Estiarte, nakon mnogo godina došao je u centar pažnje po primarnoj ulozi - kao legenda španskog vaterpola. Povod za izlazak iz senke Pepa Gvardiole svog druga, glavnog trenera i čoveka kog prati u svakom novom angažmanu, je dokumentarni film „42 sekunde“ čija je tema vaterpolo reprezentacija Španije na Olimpijskim igrama u Barseloni 1992.

Manel Estiarte je davno promenio bazen za fudbalski teren, ali i dalje živi za sport na intenzivan i vrlo uspešan način. On je u intervjuu za španski „Sport“ govorio o radu sa Gvardiolom, Barseloni, Levandovskom, Halandu, Mančester sitiju...

„Ponekad mi neko kaže da sam mogao mnogo da dam vaterpolu. A ja pitam: Zar nisam dovoljno dao vaterpolu? Od svoje pete godine kada sam počeo da plivam pa do penzionisanja sa 40, sve sam dao vaterpolu. Osetio sam zasićenost i stavio tačku na taj deo života. Sve sam ostavio iza sebe i krenuo dalje. Nešto kasnije, stigla je ponuda od predsednika Barselone Đoana Laporte kao predsednika i Pepa Gvardiole kao trenera da se pridružim fudbalskom klubu i ja sam je iskoristio. Ni sanjao nisam da će ova priča trajati godina“, rekao je zadovoljan Estiarte.

Govorio je potom iskusni sportski radnik o radu sa Gvardiolom.

„Prvih nedelja bio sam iznenađen mnogim stvarima, posebno okruženjem, medijskom pažnjom, lažima koje postoje... Učio sam u hodu i trudio se da uradim stvari što je moguće bolje. Pep je tako opsesivan u radu. On je u tome svim srcem i dušom. Ne mogu udobno da živim u fudbalu, patim pred utakmicu, tužan sam ako izgubimo, srećan ako pobedimo. To mi je došlo kao nastavak kako sam živeo u vaterpolu".

Nemoguće je bilo ne pomenuti Erlinga Halanda, koji je letos stigao u Siti i opravdava svoju ulogu najboljeg od početka sezone u Premijer ligi.

„Možda je tako jak početak u Premijer ligi iznenađujući, ali nije razlog ni da ga sada uzdižete ili kasnije potopite ako ne bude na najvišem nivou. Sve je tek počelo, tako da moramo da budemo entuzijasti, ali isto tako ne moramo da mislimo da će Halend postići 70 ili 80.000 golova. Moramo da brinemo o njemu jer je na kraju on dečak od 22 godine, iako je tačno da ima impresivne fizičke sposobnosti i talenat za fudbal".

Novinara „Sporta“ je zanimalo kakav je Norvežanin kao osoba.

„Veoma je fin momak. Mlad, ali sa severnjačkim mentalitetom. On prihvata stvari sa manje patnje nego južnjaci poput nas. Nema kod njega ni velike sreće ni velike tuge. Ima veoma dobru emocionalnu stabilnost za svoje godine“, rekao je Estiarte.

Bivši vaterpolista Barselone ne skriva da je veliki zaljubljenik i navijač tog kluba, ali je bio odlučan u stavu da ne komentariše dešavanja u sredinama čiji nije član:

„Ne razmišljam o drugima kada nisam unutra, a još manje kada sam u drugoj instituciji. Ako sam išta naučio, to je da ne možete da komentarišete nešto na osnovu medijskih priloga. Laportu poznajem godinama. Poverenje i poštovanje koje imam prema njemu je brutalno i zato znam da je Barsa u dobrim rukama”.

Razgovara Estiarte sa Gvardiolom o Barseloni.

„Naravno da pričamo o Barsi. Kako da ne pričate o nečemu što volite. Pričamo o Barsi, patimo zbog Barse, uzbuđeni smo zbog Barse kao navijači. Ne možete da ne pričate o nečemu što imate u sebi, a još manje sa Pepom, koji ludo voli Barselonu, rođen je u njoj, igrao je za nju, bio joj je trener, pobeđivao i gubio sa njom, plakao i smejao se zbog nje...“.

Da li je Robert Levandovski dobra investicija za Barselonu?

„Levandovski je sjajan, sjajan, sjajan petostruki sjajan potpis", rekao je na kraju Manel Estiarte.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()