Liga nacija: Mitrović i Lukić doneli ubedljivu pobedu Srbiji

Fantastična partija Orlova na stadionu Crvene zvezde ovekovečena je sa četiri gola protiv Švedske

24.09.2022. 23:00
  • Podeli:
Aleksandar Mitrović gol-1664052884977.webp Foto: Darko Vojinović / Tanjug

Srbija je savladala Švedsku u Ligi nacija sa ubedljivih 4:1 (2:1). Aleksandar Mitrović je postigao het-trik i, po pravilima, zbog data tri gola poneo loptu kojom se igralo kući. Tačku na pobedu stavio je Saša Lukić.

Povela je Švedska golom Viktora Klasona u 15. minutu - 1:0. Bilo je to iznenađenje koje je kratko trajalo. Gol gostiju nije destabilizovao ni igrače na terenu, ni publiku koju je, zbog kazne, činilo 15.000 mališana do 14 godina - bodrili su klinci sa Istoka i Juga sve vreme tim Srbije. 

Fudbaleri Srbije su im se zahvalili na pravi način. Aleksandar Mitrović je golom, glavom, iz kaznenog prostora izjednačio u 18. minutu - 1:1. Napadač Srbije zatresao je mrežu na asistenciju Andrije Živkovića.

Imao je i Dušan Vlahović svoje prilike nekoliko puta u prvom poluvremenu, ali nije imao mnogo sreće da savlada golmana Švedske. 

Međutim, umesto njega Mitrović je bio precizniji - i drugi gol je napadač Fulama dao glavom. Igrao se 45. minut. Do gola je došlo nakon savršeno izvedenog kornera Dušana Tadića. Kapiten je pronašao Mitrovića, koji je iznova glavom prevario golmana Švedske za vođstvo od 2:1. 

Do trećeg gola napadač Fulama je došao u 50. minutu, na asistenicju Dušana Vlahovića. Bio je Mitrović na ivici ofsajda, pomoćni sudija je čak i podigao zastavicu, ali je VAR odlučio da se gol priznaje - 3:1.

A onda je Saša Lukić, koji je odigrao odličnu partiju u odbrani, ovekovečio i ovu utakmicu i rezultat lepim golom u 70. minutu. On je sa ivice šasnaesterca šutirao levom nogom i zatresao mrežu Švedske - 4:1.

Mitrović je napustio teren pre kraja utakmice jer je pri duelu sa kapitenom Švedske Lindelofom dobio udarac u skočni zglob. 

Selektor Dragan Stojković je na ovoj utakmici priliku dao dvojici debitanata Stefanu Mitroviću i Babiću. 

Ko će biti prvi u grupi, na poziciji koja vodi u A diviziju Lige nacija, odlučiće se na sledećoj utakmici koju reprezentacija Srbija igra u Oslu protiv Norveške, za tri dana.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()