Liga konferencije: Partizan porazio Keln u gostima

Fantastična partija i odličan rezultat na kraju doveli su crno-bele na prvu poziciju nakon 3. kola evro takmičenja

06.10.2022. 23:26
  • Podeli:
Keln Partizan_FC Köln-1665089413056.webp Foto: FC Köln

Fudbaleri Partizana odigrali su utaimicu za pamćenje u Kelnu u 3. kolu Lige konferencije. Malo ko se nadao da će crno-beli u gostima matirati domaćina i na kraju ga pobediti sa 0:1, pred punim tribinama njihovih navijača.

Golom Svetozara Markovića tim Gordana Petrića osvanu je na prvom mestu u grupi na kojoj je do sada bila nemačka ekipa. Birbas Natho je izveo slobodan udarac s leve strane. Lopta je našla Markovića, koji je bio najviši u skoku i trzajem glavom postigao pogodak.

Igraču beogradske ekipa ovo je prvi gol na evropskoj sceni, a postigao je u ranoj fazi utakmice - 9. minutu meča. Do kraja utakmice njegovi saigrači uspeli su borbenom igrom da sačuvaju prednost i onemoguće domaćina da napravi preokret. 

Istina je da su Nemci nastupili bez sedmorice igrača iz startne postave, ali to ne umanjuje važnost pobede Partizana. 

Nica je u gostima savladala Slovačko 1:0. Pobedu Nici doneo je Nikolas Pepe u 54. minutu.

Partizan je prvi na tabeli sa pet bodova, koliko ima i drugoplasirana Nica. Keln ima četiri, a Slovačko samo jedan bod. Crno-beli će za nedelju dana na svom terenu igrati sa Kelnom u 4. kolu Lige konferencija, dok će Nica dočekati Slovačko.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()