Kuzmanović: Da sam igrao na SP u Rusiji nokautirao bih Džaku ili Šaćirija

Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije, to je bilo planirano sve vreme, rekao je nekadašnji reprezentativac Srbije

30.11.2022. 12:57
  • Podeli:
Zdravko Kuzmanović-63874526a6b3f.webp Foto: Profimedia

Svi navijači Srbije sa nestrpljenjem čekaju petak i odlučujuću utakmicu 3. kola Svetskog prvenstva između Srbije i Švajcarske. Pobednik ide dalje, a dok se ne sazna ko će kuda sagovornika je na pretek. Svi se, očekivano, osvrću na SP u Rusiji 2018. kada su Srbija i Švajcarska isto igrali u grupi za opstanak i kada je izbio je izbio međunarodni skandal zbog provokacije igrača albanskog porekla.

"Mozzart sport" je na ovu temu razgovarao sa nekadašnjim fudbalerom Zdravkom Kuzmanovićem, koji je bio vrlo direktan.

“Isticanje simbola dvoglavog orla je bila sramota, jednostavno tužno. Sport i politika moraju da se odvoje, a vaši momci to nisu uradili. Da sam bio igrač Srbije na tom Svetskom prvenstvu verovatno bih nokautirao ili Džaku ili Šaćirija”, kaže bivši reprezentativac Srbije.

Znači li to da će i sada biti vrelo, iako se svi trude da smanje tenziju?

“Iskreno da vam kažem, Švajcarci neka budu spremni na sve: Srbija nema šta da izgubi. Ne znam koliko će kosti da drže. Ali pre četiri godine sve provokacije su potekle sa švajcarske strane. Taj dvoglavi orao nije bio proizvod emocije, to je bilo planirano sve vreme. To što se desilo u Rusiji ne možemo da zaboravimo. Ako provociraš moraš da očekuješ da zveči na terenu. Ima ona lepa izreka: svakog sretneš dva puta u životu”.

Švajcarci su već zabrinuti: da Srbi možda ne preteraju?

“Ne bih precrtao tu mogućnost. Da sam još igrač ja sigurno bih. Nadam se da će sve proteći mirno, ali Srbi će biti spremni na sve. Biće neverovatno emotivno, biće sjajna utakmica. Sumnjam da su momci koji su bili tu 2018. olako prešli preko svega. Nešto je tu ostalo”, završio je Kuzmanović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()