Galinović iz Gazijantepa: Ovoga nema ni u Japanu

Prvi potres trajao je oko minut i po. Možete da zamislite kako se sve treslo, kaže hrvatski golman

06.02.2023. 14:07
  • Podeli:
Turska_zemljotres_foto_AA (24)-63e0c75b54cd9.webp Foto: AA

Razorni zemljotres u Turskoj je izazvao humanitarnu katastrofu. Materijalna šteta procenjivaće se danima, broj žrtava još je nopznat, mnogi ne znaju šta im je sa najmilijima, naročito oni koji su tamo na privremenom radu u jugo-istočnom delu zemlje. 

Najpoznatiji grad zahvaćen zemljotresom je Gazijantep. Fudbaleri, koji su imali vezu sa istoimenim klubom javljaju se, a nekima se još nije ušlo u trag. 

Nekadašnji hrvatski golman Mario Galinović već duže vreme živi i radi u Turskoj, a do pre nekoliko dana bio je trener golmana u Gazijantepu. Plan mu je bio da ostane u gradu do kraja februara, pa da krene u potragu za novim angažmanom.

"Sve je počelo nešto pre 4.30 sati ujutro, prvi sam se probudio i bio u potpunom šoku. Odmah se probudila i supruga. Prvi potres trajao je oko minut i po. Možete da zamislite kako se sve treslo. Naravno, brzo smo istrčali napolje. Čekali smo iza tog našeg solitera da se sve smiri. Mi živimo u kompleksu od sedam visokih zgrada i srećom oni su dosta stabilno napravljeni, tako da je kod nas sve ostalo čitavo", priča Mario Galinović za portal 24.sata sa lica mesta, pa nastavlja:

"Iskreno, još nisam dobro video slike, koliko je toga srušeno i uništeno. Epicentar je bio na drugom kraju grada. Ma samo sam sa suprugom izleteo van stana, a sad već satima sedimo u automobilu na jednoj čistini. Vidim da se u nekim stanovima u našem soliteru već pale svetla, neki ljudi se polako vraćaju u svoje stanove, mi smo još napolju, još ćemo pričekati.

Galinović je nastavio:

"Ma ovo je užasan osećaj. Ovakvih potresa od 7,8 Rihtera nema ni u Japanu. Prvo sam se čuo sa svojim prijateljima ovde, svi su dobro, to je ipak najvažnije. Znate, malo vas pogode ovakve situacije, osećate se potpuno nemoćno. Teško mi je da upoređujem ovaj potres s onima u Hrvatskoj, samo znam da je ovaj bio dosta jači".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()