Fudbaleri Hrvatske i Holandije na finalnom turniru Lige nacija

Preostala dva učesnika biće Portugal ili Španija, odnosno Mađasrka ili Italija

26.09.2022. 08:02
  • Podeli:
lika modric-igor soban-pixsell-1664141151468.webp Foto: Igor Soban/PIXSELL

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Holandije plasirale su se na finalni turnir Lige nacija, koji će se igrati u junu 2023.

Hrvatska je u Beču savladala Austriju 3:1. Golove su postigli Luka Modrić u šestom, Marko Livaja u 69. i Dejan Lovren u 72. minutu, dok je strelac za Austriju bio Kristof Baumgartner u devetom minutu.

Kod Austrijanaca meč će će se pamtiti po tome što je Marko Arnautović sa 104 utakmice postao rekorder po broju utakmica za državni tim.

Hrvatska je završila kao prva u grupi 1 sa 13 bodova, jednim više od Danske, koja je uzalud savladala Francusku 2:0.

Istovremeno, Holandija je golom Virdžila Van Dajka u 73. minutu savladala Belgiju 1:0 i prošla na završni turnir kao pobednik grupe 4.

Preostala dva učesnika biće Portugal ili Španija, odnosno Mađasrka ili Italija, koji će u međusobnim duelima u poslednjem kolu odlučiti ko će se boriti za trofej.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()