FK Partizan uslovno istupio iz Sportskog društva

Iz fudbalske sekcije poručuju da je JSD Partizan podneo krivične prijave protiv Ostoje Mijailovića i lica iz APR

23.09.2022. 10:38
  • Podeli:
FK Partizan Skupština-1663922283101.webp Foto: Miroslav Todorović / Tanjug

Fudbalski klub Partizan održao je sednicu Skupštine zatvorenu za javnost, a potom izdao saopštenje u kom je najavljeno istupanje iz JSD Partizan.

Razlog je Skupština JSD Partizan, koja je održana 12. septembra uz dosta bure, a na kraju je pobedu nad bivšim predsednikom JSD Partizan Miloradom Vučelićem, koji je na čelu FK Partizan, proglasio predsednik KK Partizan Ostoja Mijailović.

Njegovu pobedu verifikovala je Agencija za privredne registre, a iz FK Partizan poručili su da je JSD Partizan podnelo krivične prijave protiv Mijailovića i odgovornih lica iz APR.

"Skupština FK Partizan, kao najviši organ kluba, donela je odluku da Fudbalski klub Partizan uslovno istupi iz članstva u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan. Ova odluka stupa na snagu preventivno i primenjuje se ukoliko od strane nezakonite navodne uprave JSD Partizan, bez održavanja nove sednice skupštine JSD Partizan i zloupotrebom ovlašćenja iz člana 21. Statut JSD Partizan bude doneta odluka kojom se odlučuje o pravima i obavezama Fudbalskog kluba Partizan kao člana JSD Partizan", naveli su u saopštenju iz FK Partizan.

Ponovili su da ne priznaju pobedu Ostoje Mijailovića, niti Skupštinu JSD Partizan na kojoj je proglašen za predsednika.

Skupština FK Partizan pružila je punu podršku predsedniku Miloradu Vučeliću, generalnom direktoru Milošu Vazuri i Upravnom odboru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()