FIFA kaznila Fudbalski savez Hrvatske

Bilo je više incidenata navijača na Svetskom prvenstvu u Kataru

02.02.2023. 11:43
  • Podeli:
hrvatska_kanada - reuters-1669569802102.webp Foto: Reuters

Skoro mesec i po od završetka Svetskog prvenstva u Kataru, disciplinska komisija FIFA donela je odluku o kazni Fudbalskom savezu Hrvatske (HNS).

HNS je kažnjen sa 5.000 švicarskih franaka zbog neprimerenog ponašanja nekolicine pojedinaca (korištenje transparenata neprimerenog sadržaja) pre utakmice protiv Maroka, odigrane 17. decembra, objavila je krovna Kuća hrvatskog fudbala.

To je druga kazna koju je FIFA izrekla HNS zbog ponašanja navijača tokom Svetskog prvenstva.

Prva je iznosila 50.000 švicarskih franaka zbog ponašanja dela navijača na utakmici protiv Kanade igrane u grupi. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()