Dudić u jednom danu postao i prestao da bude trener Novog Pazara

Rasim Ljajić se povukao sa mesta predsednika kluba

23.03.2023. 08:50
  • Podeli:
Feđa Dudić_FK Sarajevo-1666204939514.webp Foto: FK Sarajevo

Feđa Dudić ekspresno je napustio klupu Novog Pazara na koju praktično nije još ni seo. Fudblaski stručnjak iz BiH na ovaj korak se odlučio jer u srpskom superligašu zatekao haos.

Prvo je grupa navijača napala kapitena Filipa Kljajića zbog čega je on odlučio da digne sidro.

Nedugo zatim klub je napustio i prvi čovek Pazaraca Rasim Ljajić, jedan od ljudi s kojim je Dudić i postigao dogovor oko dolaska.

Zbog takve situacije i loše atmosfere, Dudić se odlučio na odlazak.

"Krenuo sam za Novi Pazar zajedno sa svojim pomoćnicima pun volje, želje i entuzijazma da probamo ove godine da izborimo Evropu ili da budemo u prilici bar za izlazak do poslednjeg kola, a onda da iduće sezone napravimo ekipu po svom ukusu i idemo ka zacrtanim ciljevima. Međutim, po dolasku na stadion zatekao sam problem koji se desio istog dana, napad na kapitena Filipa Kljajića, poslije kojeg je on odlučio da mu je to posljednji dan boravka u Novom Pazaru. Razgovarao sam lično sa njim, ali nisam uspeo da promenim odluku, zbog čega ga u potpunosti razumem, jer u pitanje došla njegova i sigurnost njegove porodice", naveo je Dudić u pisanoj izjavi dostavljenoj Mozzartsportu.

Dalje je naveo da je nakon toga otišao na stadion na kojem je zatekao tišinu u svlačionicu i igrače koji su u strahu da ne dođu i oni u istu situaciju koja se dogodila Kljajiću:

"I kroz razgovor sa njima uvidio sam da im je veoma teško palo što se dogodilo njihovom kolegi i bili su svi uz njega. Nakon toga dogodio se odlazak i prvog čoveka kluba, Rasima Ljajića, na čiji sam poziv odlučio da dođem u klub, jer sam mislio da zajedničkim snagama možemo da napravimo iskorak i donesemo Pazaru, koji je sigurno fudbalski grad, i njegovim navijačima dosta radosti u budućnosti".

Bivši strateg Veleža i Sarajeva na kraju je pojasnio zašto je odstupio, uprkos velikoj želji za radom.

"Sva atmosfera i ambijent koji su stvoreni oko kluba ne mogu ništa dobro da donesu, niti se u tim uslovima može normalno raditi i sprovoditi plan. Nažalost, zbog toga sam odlučio da odem i pre nego što sam došao. Žao mi je što do saradnje nije došlo i ovim putem bih se još jednom zahvalio Rasimu Ljajiću i Fikretu Međedoviću na pozivu za rad u klubu, kao i navijačima Novog Pazara, a posebno onima koji su mi slali poruke podrške i dobrodošlice od nedjelje, kada je klub objavio da ću preuzeti vođenje ekipe. Vidimo se nekom drugom prilikom!", zaključio je Dudić.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()