Danija Alveša odala tetovaža na stomaku

Kada je sudija o tome pitala optuženog on je dao dve različite verzije

Calendar 24.01.2023. 10:40 / UNA-6
  • Podeli:
dani-alves-reuters.jpg

Sudija Ana Marin odlučila je da poznatog brazilskog fudbalera Danija Alveša ostavi u španskom pritvoru, bez kaucije, jer mu njegove finansije dozvoljavaju da ode bilo gde, a naročito u Južnu Ameriku sa kojom država, u kojoj ga terete za seksualni napad nema, nema potpisanu saradnju o deportaciji.  

Na osnovu svedočenja žrtve i njenih prijateljica saznaje se da je Alveš bio sa devojkama u društvu, da je jednu devojku pozvao u VIP toalet i da je tamo primorao, uprkos opiranju, na seksualni odnos i silovao.

Kako je žrtva "jasno govorila u policiji"  kada je Alveš završio svoje delo otišao je do vrata i devojci rekao: "Nećeš ti, ja ću prvi da izađem", i otišao je. Oštećena je objasnila da joj je trebalo dosta vremena da izađe iz kupatila jer „od sopstvenog stresa nije mogla da otvori vrata” i kada je izašla u VIP sobu zatekla je samo svoje prijatelje. 

Tada je počela da plače i na izlazu su je vratari pitali: "Šta nije u redu?" Drugarice su tada rekle da je jedna od njih silovana. Reakcija ljudi iz kluba je bila da pozovu policiju i prijave slučaj. Devojka je završila u bolnici, a kasnije i u policijskoj stanici na davanju izjava. Tako je ovaj događaj došao u javnost. 

Tetovaža odala fudbalera

Žrtva je prepoznala jednu od tetovaža na stomaku poznatog Brazilca i, prema sudskim izvorima koje je konsultovao list 'El Mundo', ona je opisana u obliku polumeseca koja se nalazi na desnoj strani njegovog stomaka.

Kada je sudija o tome pitala optuženog on je dao dve različite verzije. U prvoj je objasnio da je mlada žena ta koja je nasrnula na njega dok je sedeo na toaletu. Nakon što je sudija razložila tu verziju, fudbaler je ponudio drugu: izjavio je da žrtva ipak nije nasrnula na njega, nego je Brazilac ustao i tako je lakše mogla da se vidi njegova tetovaža.

Moguće kazne

Kakva bi kazna mogla da stigne Danija Alveša u slučaju da bude proglašen krivim? 

Prema poslednjoj zakonskoj izmeni 'Zakon da je da', kazne za pomenuto delo kreću se između četiri i 12 godina zatvora kada se napad sastoji od vaginalnog, analnog ili oralnog telesnog pristupa.

  • Podeli: