Bjeković pred meč sa Crvenom Zvezdom: Vojvodina može do 3. mesta na tabeli

Najtežeg rivala tim iz Srpske Atine imaće odmah na početku prolećnog dela, jer Crvena zvezda to sigurno jeste.

01.02.2023. 14:07
  • Podeli:
Marko Bjeković FK Vojvodina-63da5199bc553.webp Foto: FK Vojvodina

Na pripremama u Beleku, utisak je da je Marko Bjeković (22) pokazao ozbiljan napredak u igri. Ovaj mladić neumorno špartao uz desnu aut liniju, zatvarajući taj bok u odbrani i neumorno se ponavljajući, kada su novosadski crveno-beli bili u ofanzivnim akcijama, piše Sportski žurnal.

Iako je nabio petu već u prvoj proveri s mađarskim Pakšom, pokazao je hrabrost i spremnost da ide i preko granice bola, želeći da se nametne treneru Milanu Rastavcu kad je u pitanju startni tim za prolećnu premijeru. A u njoj, u subotu, Novosađane očekuje susret sa  Crvenom zvezdom u Beogradu, aktuelnim šampionom i liderom.

"Pre svega, zadovoljan sam načinom na koji smo odradili pripreme u Turskoj i formom koju smo tamo dostigli. Iako je rad bio ozbiljan i naporan, svi smo dobro podneli ne male zahteve stručnog štaba i siguran sam da potpuno spremni dočekujemo nastavak prvenstva", kaže Marko Bjeković.

Sagovornik Sportskog žurnala još jednom je dokazao da lagano izrasta u oslonac ekipe po desnoj strani, pružajući zapažene i sigurne igre.

"Kao ekipa, u Beleku smo rasli iz utakmice u utakmicu i to je činjenica koja može da nas hrabri. Trudio sam se da u delo sprovodim sve ono što mi je poveravano i, generalno, mislim da sam zadatke dobro odradio. Naravno, uvek ima prostora za dalji napredak i potrudiću se da ga adekvatno iskoristim", ističe Bjeković i dodaje: 

"Zaista odlično raspoloženje vlada među igračima. Jedva čekamo da nastavak superligaških borbi počne i da na terenu pokažemo da smo kao ekipa sazreli za velika dela", poručio je on.

Najtežeg rivala tim iz Srpske Atine imaće odmah na početku prolećnog dela, jer Crvena zvezda to sigurno jeste.

"Mislim da je čak i dobro to što odmah igramo s beogradskim crveno-belima. Imamo šansu da iznenadimo šampiona, a to možemo, pre svega, kroz jaku odbranu i brzu tranziciju. Trener će da odredi startni tim i to na koji način ćemo da igramo, a na nama je da njegove zamisli pokušamo da pretočimo u delo. Činjenica da me, ukoliko budem dobio šansu da zaigram, očekuju dueli sa sjajnim pojedincima poput Aleksandra Kataija, dodatno mi podiže motiv, ali to čini i poverenje koje imam u saigrače.2

U redovima Stare dame niko ne krije da je cilj ekipe da na kraju stigne do trećeg mesta, iako TSC ima šest, a Čukarički tri boda prednosti.

"Možemo da na kraju budemo treći, jer smo sve uigraniji i iskusniji, dobro se poznajemo i, ponoviću, dobre pripreme ostale su iza nas. Ne sumnjam da ćemo da igramo bolje nego što smo to činili jesenas, a uz to smo željni utakmica, dokazivanja i pobeda. Sve to dobar je osnov za verovanje da imamo znanja i snage da dostignemo takav cilj. Uz to, nišanimo i pobednički trofej u Kupu Srbije, tako da je pred nama dosta posla i izazova",  podvukao je Bjeković.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()