Anćeloti: Želim Milan u finalu, rano je da se sretnemo u četvrtfinalu

Plasman u četvrtfinale LŠ izborili su Milan, Napoli, Inter, Mančester siti, Benfika, Bajern i Čelsi

16.03.2023. 11:06
  • Podeli:
Karlo Anćeloti-6412ddd7596de.webp Foto: Profimedia

Trener fudbalera Reala Karlo Anćeloti izjavio je da bi voleo da se madridski klub sastane sa ekipom Milana u finalu, a ne u četvrtfinalu Lige šampiona, prenose španski mediji.

Real je izborio plasman u četvrtfinale Lige šampiona, pošto je u osmini finala eliminisao Liverpul. Real je u Madridu pobedio Liverpul 1:0 u revanš meču, a madridski klub je u prvom duelu na Enfildu slavio 5:2.

"Igrali smo i kontrolisali utakmicu dobro. Nismo se branili u niskom bloku i pokušali smo da budemo jaki i sigurni na lopti. Imali smo prilike i bili smo čvrsti pozadi. Bila je ovo utakmica kakvu smo želeli da imamo", rekao je Anćeloti.

On je istakao da mu se svidelo kako su fudbaleri Reala odigrali na Ostrvu.

"Utakmica je bila varljiva na psihološkom planu. Imali smo tri gola prednosti, ali nismo sklonili nogu sa papučice gasa. Ekipa je izgledala dobro na terenu i nisam želeo da pravim izmene tek da bih nešto menjao. Nije bilo praznog hoda, koncentracija je konstantno bila prisutna. Nismo rizikovali i veoma smo srećni", dodao je italijanski stručnjak.

Žreb četvrtfinala i polufinala biće održan u petak u Nionu. Pored Reala plasman u četvrtfinale LŠ izborili su Milan, Napoli, Inter, Mančester siti, Benfika, Bajern i Čelsi.

"Želim Milan u finalu, ne u četvrtfinalu", naveo je Anćeloti.

Menadžer Liverpula Jirgen Klop priznao je da je Real zasluženo izborio plasman u četvrtfinale LŠ.

"Izgubiti 5:2 na "Enfildu" nije sjajan rezultat ako želite da prođete dalje. Morate da imate poseban učinak, a mi to nismo mogli da uradimo. Moramo da priznamo da je bolji tim prošao. Ovo je nokaut faza, nije ono što smo želeli, ali je ono što smo dobili", izjavio je Klop.

On je naglasio da je glavni cilj Liverpula da izbori plasman u Ligu šampiona naredne sezone.

"Potrebni su vam trenuci u ovakvoj utakmici, da smo dali gol u prvom poluvremenu, moglo je da nam da iskru, ali to je sve hipotetički. Oni su bili bolji tim u tri od četiri poluvremena i zato su prošli", priznao je Klop.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()