O nama

UNA je nova multimedijska platforma koja kreira televizijski program i digitalni sadržaj za višemlionsko gledalište i korisnike digitalnih usluga.

U Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru stiže jedinstven doživljaj televizijskog sadržaja - spektakularna muzička takmičenja, neviđene večernje i dnevne tok-šou emisije, uzbudljivi rijaliti programi, pouzdani informativni i dokumentarni sadržaj, vrhunske serije, filmovi i kvizovi. 

Donosimo potpuno drugačiji i jedinstveni pristup u kreiranju informativnog programa i zabavnog sadržaja prilagođenog svim starosnim grupama i celoj porodici.

Kvalitet će biti simbol UNE, a njen temelj se postavljao mesecima kako bi gledaoci širom regiona dobili najbolje od najboljeg. Iza ovog zahtevnog i izuzetno složenog projekta stoji tim od petstotina najvećih medijskih profesionalaca iz čitavog regiona koji su svoju karijeru gradili u najuticajnijim svetskim i regionalnim medijskim kućama.

Projekat se zasniva na najsavremenijim digitalnim tehnologijama i uključuje televiziju visoke rezolucije, decentralizovano upravljanje produkcijskim resursima putem hiperbrzih optičkih veza i najsavremenije studijske produkcijske tehnike sa daljinski kontrolisanim i robotizovanim kamerama.

Posebna pažnja posvećena je do sada u svetu neviđenom stepenu implementacije virtuelne realnosti (VR) u produkciji živog TV programa sa najnovijim dizajnerskim i tehničkim rešenjima koji će se ostvarivati iz četiri virtuelna studija u Beogradu, Zagrebu, Banjaluci i Sarajevu. Za potrebe snimanja izuzetno zahtevnih šou programa, UNA poseduje i dva velika studija u Beogradu i Zagrebu.

Una je posvećena novim tehnologijama i svi će programi, mrežni sadržaji i aplikacija biti multiplatformski optimizovani, a inovativnom primenom najsavremenije tehnologije UNA postavlja nove produkcijske i vizuelne standarde.

MISIJA:  Inspirisati život gledaocima kroz kvalitetan zabavni i informativni sadržaj putem različitih platformi.

VIZIJA: UNA će biti regionalna spona, kao i uticajna medijska kuća koja ne poznaje granice.