Svetski dan potrošača: Gde je Srbija

Lidl organizovao panel diskusiju „Prava potrošača – dokle smo stigli i čemu stremimo”

Autor: Promo
14.03.2023. 16:49
  • Podeli:
Collage Maker-14-Mar-2023-04-47-PM-9814-64109726924ba.webp Foto: Stefan Tomašević

Od svog dolaska na srpsko tržište, kompanija Lidl Srbija je na strateški način pristupila unapređenju prava potrošača strogom kontrolom kvaliteta i bezbednosti proizvoda, direktnim kontaktom sa potrošačima, kao i podrškom kućnim budžetima svojih sugrađana - zaključci su današnje panel diskusije „Prava potrošača – dokle smo stigli i čemu stremimo” održane povodom obeležavanja Svetskog dana prava potrošača.

Danas su na temu prava potrošača na tržištu trgovine u Srbiji govorili predstavnici uticajnih organizacija, a uvodnu reč dali su Dragan Čigoja, generalni direktor Lidl Srbija i Tomislav Momirović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine.

 Generalni direktor kompanije Lidl Srbija, Dragan Čigoja izjavio je: „Mi u Lidlu uvek poštujemo zakonske okvire i idemo korak dalje, a  sve u korist potrošača, jer smo uvereni u kvalitet proizvoda i usluge koju nudimo i znamo da samo sa zadovoljnim potrošačima, možemo da rastemo zajedno sa Srbijom“. On je istakao i kako Lidl tim iz sektora Služba za potrošače, kupcima obezbeđuje direktan kontakt sa kompanijom i uvek sasluša i sistemski zavede sve sugestije koje dobije.

Ministar unutrašnje i spoljašnje trgovine Tomislav Momirović izrazio je zahvalnost kompaniji Lidl Srbija na, kako je rekao, prepoznavanju ovog važnog pitanja kako za privatni sektor, tako i za sve potrošače.

„Veće angažovanje privrede u ovoj oblasti, uspostavljanje partnerskog odnosa sa privatnim sektorom u smislu jačanja prava potrošača, poštovanje dobrih zakonskih i poslovnih običaja u ovoj oblasti, nije samo interes potrošača već i trgovaca koji na taj način angažuju fer i časnu borbu za otvoreno tržište. S tim u vezi, zahvaljujem svim predstavnicima privrede koji su učestvovali u izradi Zakona o zaštiti potrošača i pokazali da su na ovaj način zajedno sa Ministarstvom trgovine posvećeni uspostavljanju modernog i efikasnog sistema u ovoj oblasti”.

Učesnici na panelu bili su Višnja Rakić, pomoćnik ministra unutrašnje i spoljne trgovine, Sektor za zaštitu potrošača, Tijana Maljković, sekretarka Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije, Maja Anokić predsednica Centra potrošača Srbije i predstavnici kompanije Lidl Srbija Vanja Jovanović iz Pravne službe i Lazar Stamenić ispred Revizije i Službe za potrošače, a moderator je bila Jelica Antelj, urednica stranice Potrošač u dnevnom listu Politika. 

Jedna od važnijih tema bila je kvalitet i bezbednost proizvoda u trgovini.

  • Podeli: